Техническият директор към националните отбори, Георги Иванов-Гонзо, сподели пред NOVA,

...
Техническият директор към националните отбори, Георги Иванов-Гонзо, сподели пред NOVA,
Коментари Харесай

Гонзо избухна: Ако някой си мисли, че само ще живуркам в БФС, е в грешка

Техническият шеф към националните тимове, Георги Иванов-Гонзо, показа пред NOVA, че думите му във връзка играчите, които ще играят в националния тим, са били разбрани неправилно и че той не е желал да обиди никого. Той натърти настрана, че задачата пред " лъвовете " в действителност е класиране на Евро 2024 и че той не е станал част от футболната централа, с цел да бездейства. 

„ Заставам зад думите си, само че може би хората не схванаха какво съм желал да кажа. Не съм расист и не ненавиждам някого, който е с друг цвят на кожата. Желанието ми обаче е да играят българи. Ако някои считат, че поради това си предпочитание съм расист, то тъпо за тях “, стартира той.

„ От първия ден, откогато съм в БФС, задачата ми е да намирам играчи, които са родени в чужбина, само че с български корени. Такъв е казусът с Лукас Петков, който играе в Аугсбург. Опитваме в този момент да му изкараме паспорт. Не виждам обаче по какъв начин може човек, който е роден в Африка и има български паспорт, да играе в националния тим “.

„ Ако смятате, че българите желаят чужденци да играят в националния тим, то може да поканим най-хубавите от efbet Лига, с цел да покажа, че не съм расист “.

„ Не приказвам празни приказки като споделям, че задачата е класиране на Евро 2024. Ако някой си мисли, че съм пристигнал да живуркам в БФС, то е сбъркал. Целта е да вдигнем футбола на такова равнище, че да се гордеем, че сме българи “, приключи шефът. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР