Технически университет-София, филиал Пловдив и специалност Авиационна техника и технологии“,

...
Технически университет-София, филиал Пловдив и специалност Авиационна техника и технологии“,
Коментари Харесай

Полет с балон над Цар Симеоновата в петък

Технически университет-София, филиал Пловдив и компетентност „ Авиационна техника и технологии “, с поддръжката на Община Пловдив, НТС с ДТН – Пловдив и Латекоер – България, провеждат поредност от събития на 15 април (петък), с които се означават 130 години от първия полет с балон над град Пловдив и началото на въздухоплаването в България и Международния ден на авиацията и космонавтиката.

Началото на програмата е от 14.30 ч. в III образователен корпус на Технически университет, филиал Пловдив, (вход от ул. Кръстьо Пастухов) с откриването на събитие и презентация на тематика „ Начало на въздухоплаването в България “, показана от доцент Атанас Начев от Филиала.

В 16.30 ч. до фонтана на Деметра в Цар Симеоновата градина, е планувано разкриване на галерия „ Начало на въздухоплаването в България – 1892 година “. Изложбата е готова с материали, общително предоставени, от фонда на Народна библиотека „ Иван Вазов “ в Пловдив, и с художеството оформление и дизайн на Златка Бръшкова и Георги Райнов, студенти в Технически университет, филиал Пловдив.

В 17.00 ч. в пространството на ул. Гладстон 10 ( необятното пространство от северната страна на Цар Симеоновата градина) ще бъдат осъществени демонстрационни полети с балон с парещ въздух. Демонстрациите ще бъдат на метри от мястото, на което преди 130 години, пред гостите на Първото международно земеделско-промишлено ревю в град Пловдив, е изпълнен първия полет с балон. В небето над града, тогава, се издига френския въздухоплавател Йожен Годар със своя кълбовиден балон „ Ла Франс “.

В компетентност „ Авиационна техника и технологии “ се образоват студенти, бъдещи авиационни инженери с национална и интернационална реализация. Завършилите специалността могат да работят в управлението на въздушното придвижване, самолетни компании, летищни комплекси, авиационни компании и в авиоремонтни и авиопроизводствени компании.

Подробности за събитията, специалността, опциите за образование и студентския живот в Технически университет-София, филиал Пловдив, може за откриете и в:
уеб страницата ни: https://www.tu-plovdiv.bg/ Facebook профил: https://www.facebook.com/tu.plovdiv.bg Instagram профил: https://www.instagram.com/tech.uni.plovdivbranch/ Tik Tok профил: https://www.tiktok.com/@tech.uni.plovdivbranch
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР