Технически директор на Българската федерация по кану-каяк Дамян Дамянов коментира

...
Технически директор на Българската федерация по кану-каяк Дамян Дамянов коментира
Коментари Харесай

Дамян Дамянов: Стаменова е Многострадалната Геновева - само претенции и нищо зад тях

Технически шеф на Българската федерация по кану-каяк Дамян Дамянов разяснява абсурда със Станилия Стаменова.

Припомняме, че през вчерашния ден международната шампионка на 100 метра едноместно кану от Милано 2015 упрекна федерацията, че саботира подготовката й, защото я е оставила без финансиране от страната, а достъпът до лодките й е бил неразрешен.

" Случва се нещо неточно. Имаше една пиеса " Многострадалната Геновева ", несъмнено сте я гледали. Това е Станилия Стаменова - единствено искания, зад тях нищо. Половината от нещата, която тя написа, не са същински. Да търсиш тази виновност 120 дни преди квалификацията в Сегед, където се класира единствено един състезател и се чака да се явят над 22 състезателки, е неточно. На Станилия Стаменова мястото й е във водата и да тренира. А това, че тя не желае никой да работи с нея коя е повода? Не е правилно да търси виновност във федерацията. И другото, което е - ще развява байрак, ще прави...
 Николай Бухалов: Случаят със Станилия Стаменова е невиждан
Николай Бухалов: Случаят със Станилия Стаменова е невиждан

Вижте детайлности

Последния байрак, който е развяла, е бил в Москва 2016-а година. Ако би трябвало да приказваме, да бъдем почтени. 2017 година европейско състезание - 8-о място, международно състезание - 14-то място, 2018 година европейско състезание - 7-о място, международно - седма, 2019 година международно пъревнство - 9-о място, предходната година едно надпревари - няма я. Какви знамена е развявала? От 2015 година няма призово класиране на огромно състезание. С какви искания ставаш и искаш да приказваш ", съобщи Дамянов. " В контракта с Министерството на младежта и спорта е записано централизирана олимпийска подготовка. Защо се раздели с Бухалов (б.р. повторен олимпийски първенец от Барселона`92 и сегашен ръководител на БФКК), тя сподели " Не го желая ". Изгони Кирпиченко - съветски треньор, старши-треньор на Молдова, направил международни и олимпийски първенци. После един сръбски треньор - тя искаше да пристигна. Работеше в Турция, направихме чудеса, а след това тя - не го желае, и той си отиде. Е кой да пристигна? ", добави Дамянов.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР