Техеран провежда изпитания на балистичните си ракети за подобряване на

...
Техеран провежда изпитания на балистичните си ракети за подобряване на
Коментари Харесай

Иран повишава точността на балистичните си ракети

Техеран организира тествания на балистичните си ракети за възстановяване на тяхната акуратност, а не на нуклеарно оръжие от което не се нуждае. Това съобщи иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф.
Зариф даде изявление за Newsweek, в което съобщи, че балистичните ракети са предопределени за защитата на страната и не са приспособени за нуклеарно оръжие.
„ Ние продължаваме да ги тестваме (ракетите), с цел да подобрим точността им. Ако ракетата е проектирана да носи нуклеарно оръжие, акуратност не е нужна “, декларира външният министър на Иран, като добавя, че ракетите са предопределени за разполагане на тях на неядрени муниции.
„ Ракетната стратегия на Иран е с защитителен темперамент. Иранските балистични ракети не са проектирани да носят нуклеарно оръжие “, уточни Зариф. „ Причината, заради която продължаваме да ги изпитваме, е да подобрим точността им. Ако ракетата е проектирана да носи нуклеарна бойна глава, тя не се нуждае от акуратност. Единствено се нуждае от обсег, тъй като където и да удари, тя основава нужното възпиране. Обхватът на нуклеарната ракета е значим, само че точността не толкоз доста “, уточни той.
„ Иран се концентрира върху подобряването на точността, тъй като желае да употребява тези ракети като носители на стандартни бойни глави. Няма да се съгласим да ограничим отбранителните си благоприятни условия, заради това, че Съединени американски щати изпращат доста оръжие в района ни “, добави Зариф.
Междувременно иранският президент Хасан Роухани отбрани нуклеарното съглашение с така наречен „ шесторка “ от западните сили и добави, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп не може да го подкопава.
„ В нуклеарните договаряния и съглашението ние достигнахме до въпроси и изгоди, които не могат да се трансформират. Никой не може да ги върне назад, нито господин Тръмп, нито различен “, съобщи Роухани, представен от организация Ройтерс. „ Ако Америка извърши някакви нарушавания през днешния ден, целият свят ще я осъди. Няма да осъдят Иран “, добави той.
Техеран след съглашението по иранската нуклеарна стратегия през 2015 година на няколко пъти организира тествания на балистични ракети, в това число и през тази година. В края на септември по време на боен церемониал показа нова балистична ракета, напомнят непознати организации.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР