Техен гид бе инспекторът в Детска педагогическа стая Ирена Мърова,

...
Техен гид бе инспекторът в Детска педагогическа стая Ирена Мърова,
Коментари Харесай

Деца от Летен клуб „Млад скаут“ гостуваха днес на полицаите от РУ-Силистра

Техен гид бе инспекторът в Детска педагогическа стая Ирена Мърова, която по наличен метод им описа за полицейската специалност и за своята работа.

Децата научиха що е закононарушение и носят ли те наказателна отговорност, по кое време се постанова оказване на полицейска протекция и кои са най-честите правонарушения, осъществявани от малолетни. Безопасността им през лятната почивка също бе измежду главните тематики. Любознателните малчугани получиха обстоен отговор на въпроса дали е закононарушение рисуването на графити по фасадите на постройките и слушането на мощна музика в нощните часове. В кабинета на началника на Районното ръководство научиха по какъв начин се управлява полицейската конструкция, а в Научно-техническата лаборатория – по какъв начин се изземват дактилоскопни следи и по какъв начин се обработва местопрестъпление. Децата видяха пространствата за краткотрайно задържане, а в дежурната част следиха работата на системата за незабавни повиквания 112. Те разгледаха патрулен автомобил, оборудването и оборудването, с които си служат чиновниците на реда. Най-емоционална се оказа срещата с полицейското куче Мик и неговия лидер, който в детайли им описа за заслугите на четириногия „ служител на реда “ в полицейското всекидневие.
Клуб „ Млад скаут “ е част от превантивната стратегия Летни клубове по ползи, която Община Силистра обичайно провежда през ученическата почивка, а РУ-Силистра за следващ път с подготвеност взе участие в нейната реализация.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР