Тефтери за добри дела ще получат в началото на учебната

...
Тефтери за добри дела ще получат в началото на учебната
Коментари Харесай

Петокласниците с подаръци от Местната комисия за борба с противообществените прояви – тефтери за добри дела

Тефтери за положителни каузи ще получат при започване на образователната година всички петокласници от Община Разград.

Инициативата е на Местната комисия за битка против противообществените прояви на малолетни и малолетни към Община Разград. Тя е продължение на една от най-популярните превантивните действия на МКБППМН през последните години – издаването на Превантивния положителен календар и състезанието за класови действия по празничните дни от календара. Добротворчеството е водещата концепция в тези начинания.

„ Доброто, което видях…Доброто, което направих… “ е мотото и на корицата на „ Тефтера за една добротворна 2022-2023 “. Ученическото приспособление стартира със лист с желанията за годината, а последната страничка е озаглавена „ Топ лист на моите положителни каузи “. Тефтерът е пъстроцветен, дизайнът на всеки лист е съгласно четирите годишни времена, а гърбът няма редове, с цел да могат петокласниците да рисуват на него.

Тефтерът е отпечатан в тираж 500 броя, към този момент го получиха петокласниците от: ОУ “Отец Паисий “-Разград, ОУ “Ив.С.Тургенев “-Разград, СУ “Христо Ботев “-Разград, а през днешния ден секретарят на МКБППМН Диана Господинова и юристът към МКБППМН Ивелина Игнатова се срещнаха с 26-те петокласници от ППМГ “Акад. Н.Обрешков “, с цел да им раздадат бележници за положителни каузи. Екземпляри имаше и за шефа на учебното заведение Мануел Василев и класната ръководителка Снежина Огнянова. Г-н Василев заяви, че петокласниците към този момент има какво да запишат в бележника. Първото им положително дело се е случило в първия образователен ден, когато вместо букети за учителите всички възпитаници в ППМГ са дали дарения за потърпевши от наводнения хора в Карловско. Общата сума още не е оповестена, защото даренията не престават.

Секретарят на МКБППМН Диана Господинова показа на петокласниците в резюме институцията, в която работи, като им изясни, че специалистите в нея са ангажирани с попречване на неприятните действия на подрастващите, а акцент е превантивната активност – попречване на сходни действия посредством положително образование и за понижаване на проблематичното и нападателно държание.

Тези тефтерчета ще ви припомнят, че положителното зависи от всеки един – сподели още Диана Господинова. Тъй като самодейността към този момент се посреща добре от учениците и педагозите, сходни бележници ще бъдат отпечатани и следващата година.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР