Тед Круз, Наскоро Washington Post публикува в статия, която се

...
Тед Круз, Наскоро Washington Post публикува в статия, която се
Коментари Харесай

Нападението на левицата срещу независимостта на съдебната власт в САЩ ще доведе до нечие убийство

Тед Круз,

Наскоро Washington Post разгласява в публикация, която се приканва за акция на „ засрамване “ на федералните съдии, които са дръзнали да стигнат до правни изводи, различаващи се от стремежи от създателя резултат (по делото Добс за анулация на правото на аборт, бел. ред.). Чрез тази акция на „ засрамване “ създателят се надява, че набелязаните съдии ще издадат по-близки до неговите желания разпоредби. Този прям апел за тормоз е единствено последният от опитите от левицата да сплаши враговете си и да политизира съда.

Бащите-основатели са разбирали значимата роля на съдилищата като надзорен орган на избираемите клонове на властта. За да бъде ефикасен, съдът би трябвало да бъде обособен, с цел да могат съдиите независимо да интерпретират закона. Това е повода федералните съдии да не бъдат избирани.

Това обаче не спря водещи демократи и деятели да насочат закани против федералната правосъдна власт. Лидерът на болшинството в Сената Чък Шумър (Ню Йорк) заплаши поименно настоящи съдии от Върховния съд, като съобщи: „ Искам да ти кажа, Горсъч, желая да ти кажа, Кавана – вие отприщихте вихрушката и ще платите цената за това. Няма да разберете какво ви е блъснало, в случай че продължите с тези ужасни решения. “ Когато проекторешението на Добс изтече, Иън Милхайзър, старши сътрудник на Vox, написа в Туитър: „ Проектът за мнение по делото Роу наподобява толкоз неприятен, колкото се очакваше, само че се веселя, че изтече, тъй като това ще ускори гнева и недоверието в непоправимата институция, каквато е Върховният съд на Съединените щати “, и още “: „ Сериозно, викаме воин на всеки, който се е осмелил да извика „ f-k it ” във Върховния съд! Да вземем да запалителен това място. “

В публикацията на Washington Post се признава, че акциите за засрамване на съдиите могат да доведат до принуждение. Не се заблуждавайте, опасността от принуждение е напълно действителна. Организирани протестни групи се насочиха към съдиите от висшия съд в домовете им, в опит да ги притиснат да трансформират решението си по делото Добс, преди то да бъде оповестено, откакто се оказа, че информация за проектостановището е изтекла в медиите.

Нещата предстоящо излязоха отвън надзор. Властите арестуваха мъж, въоръжен с револвер, нож и принадлежности за щурм, който е пропътувал от Калифорния до Мериленд, с цел да убие арбитър Кавана в дома му.

Въпреки обстоятелството, че проведената акция за тормоз в домовете на съдиите нарушава федералния закон против манипулиране на правосъдни заседатели и съдии, 18 U.S.C., §1507, Министерство на правораздаването не е направило арести.

 съдии-сащ
Хора носят портрети на съдиите от Върховния съд Ейми Кони Барет, Брет Кавана, Кларънс Томас, Самюел Алито и Джон Робъртс по време на присъединяване в национална проява за правото на аборт в Ню Йорк Сити, 14 май 2022 година

Нежеланието на Министерство на правораздаването на Байдън да накаже нарушилите закона при целенасочена акция за тормоз на съдиите от Върховния съд, единствено ще насърчи левите последователи на политическото принуждение като средство за реализиране на цели. Наистина ли това е правосъдната система, която желаеме да имаме? Решения, учредени не обстоятелствата или на закона, а на това кой може повече да тероризира фамилиите на съдиите? Това може да се чака в някоя бананова република, само че не и в Америка.

Не бива да забравяме също по този начин това, че корпоративните медии и левицата честваха активизма в съдилищата, когато той прокарваше път на техните политически цели. Когато съдилищата изобретяваха права наготово, като един от най-известните образци е делото „ Роу против Уейд “, левите ликуваха. Но в този момент, когато съдиите придържат политиците към текста на Конституцията и лимитираното даване на федерални пълномощия, левицата е гневна и желае кръв.

Нашата народна власт не може да действа без самостоятелна правосъдна система. Всички ние би трябвало да сме съгласни, че тормозът и заплашването на правосъдни чиновници са неприемливи. Без самостоятелна правосъдна система, няма никакво правораздаване.

-------

Тед Круз е американски сенатор от Тексас. Преди това е бил основен юрист на Тексас и юрист по девет каузи пред Върховния съд.

Източник:

Превод за: Екатерина Грънчарова
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР