Течността ще бъде изследвана в лаборатория, за да се определи

...
Течността ще бъде изследвана в лаборатория, за да се определи
Коментари Харесай

Рекорд! Ето Го Най-Старото Вино!

„ Течността ще бъде изследвана в лаборатория, с цел да се дефинира дали съдържа алкохол “, споделя археологът Ши Джиаджан.

В гробницата са открити и други находки. Намерени са остатъци на възрастен мъж, който явно е бил от благородно родословие. Близо до останките на заровения мъж и запечатаното вино, е открита още и дива гъска.

Виното датира от династията Хан (202 година пр.н.е.). Не е посочено по какъв начин контейнерът е бил запечатан и по какъв начин виното не се е изпарило до момента. Учените към момента изследват този феномен. Но те са изумени, че намерили сходна антична находка и то изцяло непокътната.

Все отново фактът, че античните китайци са умеели да вършат вино не е неочакван. Алкохолът от този интервал е създаван още отпреди това, а алкохолните питиета въз основата на ориз и захарна тръстика са били нещо обичайно. Те са държани в бронзови контейнери, като играят значима роля в празненствата и ритуалите.

През 2010 година археолозите откриха остаряла бронзова купа, цялостна със чорба. Тя още веднъж е останала изцяло непокътната и непокътната в антична гробница. Сега откритото вино не се е съхранявало в сходен бронзов резервоар, както в случаите до момента. Затова и се счита за доста по-старо. Със сигурност обаче методът на неговата консервация е едно от нещата, върху които учените сега работят, с цел да схванат.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР