technews.bgснимка: БулфотоГерманските власти възнамеряват да направят задължително присъствието на зарядна

technews.bgснимка: БулфотоГерманските власти възнамеряват да направят задължително присъствието на зарядна ...

В Германия - всяка бензиностанция и с колонка за електромобили.technews.bg

снимка: Булфото

Германските власти възнамеряват да направят задължително присъствието на зарядна станция за електромобили на всяка бензиностанция в страната, съобщи Electrek, позовавайки се на източници от правителството.

Все още няма конкретни подробности за амбициозния план за електрическа мобилност и не е ясно кога новите правила могат да влязат в сила.

Според асоциацията на енергийната и водната индустрия (BDEW), Германия се нуждае от поне 70 000 зарядни станции и 7000 станции за бързо зареждане, за да развие масовия пазар на електрически превозни средства. Сега в страната има около 28 000 станции.

Междувременно, правителството възнамерява да одобри разширяването на пакета стимули за сегмента на електрическите автомобили, за да допринесе за по-бързото му развитие. В страната вече бяха въведени различни субсидии, а новият пакет включва поощряване с бюджет в размер на 130 милиарда евро.

Сега, когато германците купуват електромобил на стойност до 40 000 евро, общата субсидия ще достига 9 000 евро (вместо 6000 евро)! От тях 6000 евро ще бъдат върнати от държавата, а други 3000 евро – от автомобилната индустрия.

Купувачите на електрически превозни средства на стойност между 40 000 и 60 000 евро могат да разчитат на субсидия в размер на 5000 евро, въведена още през миналата година.

"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени сХартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на [email protected] по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html итук
-->-->-->-->``
рекламаКоментариКоментирай чрез FacebookЗа да пишете коментари, моля регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``Последни новини``рекламаФорумФорум--> -->``реклама
``реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа``затвори X×За да продължите, трябв

Източник: petel.bg