technews.bgРазвитието на мобилните мрежи от пето поколение (5G) едва започва,

...
technews.bgРазвитието на мобилните мрежи от пето поколение (5G) едва започва,
Коментари Харесай

Започна 6G надпреварата, обещават скорости до 8000 Gbps

technews.bg

Развитието на мобилните мрежи от пето потомство (5G) едвам стартира, само че китайците към този момент мислят за технология от шесто поколение  (6G). Наскоро Министерството на науката и технологиите на Китай стартира  подготвителна работа за развиване на бъдещите  6 G мрежи .

Според някои специалисти, пиковата скорост на предаване на данни в 6G мрежите може да доближи 8000 гигабита в секунда (Gbps), до момента в който рекордната скорост на предаване на данни в 5G мрежите е към 35 Gbps. Реалната скорост във към този момент работещите 5G мрежи е доста по-ниска.

Д-р Махяр Ширванимогхадам от Университета в Сидни споделя, представен от phoneandroid, че сходна скорост би отворила напълно нови сюжети за потребление на интернет и ще революционизира взаимоотношението сред хората и технологиите.

Китай сътвори две работни групи за контрол на 6G проучванията. Една от групите се състои от няколко ръководители на съответните министерства. Втората група включва десетки специалисти от университети, проучвателен институти и софтуерни компании.

Мнозина се питат не стартира ли прекомерно рано работата по 6G, като се има поради, че 5G мрежите още са в начален етап. Всъщност развиването на ново потомство мобилни мрежи лишава към 10 години. При сходни времеви рамки се чака мрежите от шесто потомство да проработят чак през 2030 година.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР