technews.bgGoogle пусна приложение Read-Along, създадено да помогне на учениците в

...
technews.bgGoogle пусна приложение Read-Along, създадено да помогне на учениците в
Коментари Харесай

Приложение на Google учи децата да четат

technews.bg

Гугъл пусна приложение Read-Along, основано да помогне на учениците в началните класове да подобрят уменията си за четене. То се базира на издаденото по-рано Гугъл Bolo, което поддържа британски и хинди.

Read-Along е налично за потребителите на Android в целия свят и поддържа девет езика. Приложението употребява функционалности за различаване на тирада и превръщане на текст в тирада, с цел да помогне на децата да се научат да четат.

В него е вграден асистент за четене, наименуван Diya. Когато децата четат на глас, Diya открива дали детето има фонологични проблеми и по-късно му оказва помощ с тъкмо наречие.

Децата постоянно могат да помолят Diya да им помогне да прочетат изречението или да им предложи наречие на дума, която не знаят. Тъй като децата последователно усъвършенстват четенето благодарение на приложението, те получават разнообразни награди, включително под формата на наличие.

Гугъл твърди, че приложението е създадено със съблюдаване на поверителността на персоналните данни. Освен това приложението може да работи без интернет връзка. Гласовите данни се проучват в действително време на устройството. Тази информация не се синхронизира, съхранява или проучва на сървърите на Гугъл.

Интернет компанията акцентира също, че не употребява мостри на детски глас, с цел да направи продукта по-добър. Приложението не съдържа и реклами, акцентират от Гугъл.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР