Тече регистрацията за състезанието по планинско бягане Мисионис Трейл“ край

...
Тече регистрацията за състезанието по планинско бягане Мисионис Трейл“ край
Коментари Харесай

Тече регистрацията за състезанието по планинско бягане Мисионис Трейл край Търговище

Тече регистрацията за надпреварата по планинско тичане „ Мисионис Трейл “ край Търговище. Шестото издание на атрактивната демонстрация е планувано за 13 ноември, оповестиха уредниците от Спортен клуб по насочване Вариант 5 и СКЛА Мисионис - Търговище. Заявки за присъединяване ще се одобряват до 3 ноември, добави за Българска телеграфна агенция Петранка Ангелова от клуба.

„ Мисионис трейл “ е „ рожба “ на екипа, който сътвори и утвърди най-голямото клубно интернационално съревнование по насочване в България – купа “Великден ”. Натрупаният опит в сферата, както и невероятните естествени и исторически дадености на района, са предпоставки за вълнуващо и търсено съревнование по планинско тичане.

През 2022 година състезателите ще имат опция да бягат по към този момент одобрените трасета от 28.6 км, 11.2 км и 5.5 км, както и 1.5 км за най-малките участници. Състезанието се разпростира в покрайнините на античния град „ Мисионис “ – един от стоте туристически обекта на България. Крепостта е ситуирана на рид над река, в прохода Боаза, в подножието на Преславската планина.

Ангелова посочи, че за времеизмерването ще бъде употребена електронната система на Tracksport.eu. Системата е безконтактна, времеизмервателният чип е ситуиран на гърба на спортния номер. По всяко от трасетата ще има избран брой контролни пунктове. При прекосяването си, състезателят ще бъде маркиран електронно или ръчно от представител на уредниците. Поради този факт, състезателите не би трябвало да прегъват и са задължени спортният им номер да е забележим когато и да е от надпреварата. Обратното може да докара до дисквалификация, показват уредниците.

Трасето, минава през сектори с нескончаем надолнище тук-там достигащ над 25 %, където грундът е скалист. Затова уредниците молят участниците да подходят с нараснало внимание. Препоръчва се бягането с маратонки за трейл и планинско тичане.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР