Теч на данни от руски имейли и публични факти показват,

...
Теч на данни от руски имейли и публични факти показват,
Коментари Харесай

Главчев посочи началника на Турски поток за служебен министър на енергетиката

Теч на данни от съветски имейли и обществени обстоятелства демонстрират, че държавно сдружение и неговият шеф вземат участие в правенето на " изчезналата "  Пътна карта на " Турски поток "  и възлагането и контрола на градежа на газопровода в България.

Данните приказват за нарушавания.

Но началникът е номиниран за министър.

Това напомни " Свободна Европа ".

Възможно ли е в разгара на скандал, който свързва градеж за милиарди с държавни средства, геополитика, война и прикриване на политическа отговорност, за министър да бъде определен човек, който има роля в тази игра?

Краткият отговор е „ да “. В петък номинираният за длъжностен министър председател Димитър Главчев уточни Владимир Малинов за министър на енергетиката.

Малинов е шеф на държавната компания „ Булгартрансгаз “. Това е сдружението, което разпореди градежа, а в този момент се разпорежда с продължението на газопровода „ Турски поток “ през България. Това е тръбата, която публично се споделя „ Разширение на газопреносната инфраструктура на „ Булгартрансгаз ” ЕАД редом на северния (магистрален) газопровод до българо-сръбската граница ”, а някогашният министър председател Бойко Борисов и партията му ГЕРБ назовават „ Балкански поток “.

Защо обаче интерес буди и Владимир Малинов и кой е той?

Моментът на номинацията

Номинацията на Малинов за министър идва в миг, в който Народното събрание сътвори комисия, която да ревизира събитията към изгубването на Пътната карта за продължението на газопровода „ Турски поток “. Това е документ за развиване на газопреносната система на България, подписан през 2017 година от Теменужка Петкова (ГЕРБ) като министър на енергетиката и президента на съветската " Газпром " Алексей Милер в Санкт Петербург.

Няколко седмици по-рано картата беше оповестена от групата за битка с дезинформацията, която се назовава Bg Elves. Документът се появи от теч на данни от пощата на съветски политици. Преди това в продължение на години редица институции твърдяха, че Пътната карта е изчезнала.

От тази карта излиза наяве по какъв начин Русия е поръчала, проектирала и в последна сметка построила продължението на " Турски поток " в България за сметка на България и в своя изгода.

Продължение в
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР