Те смятат, че микроби, вируси и гъбички трябва да са

...
Те смятат, че микроби, вируси и гъбички трябва да са
Коментари Харесай

Специалисти препоръчаха как да се колонизира Марс

Те считат, че микроби, вируси и гъбички би трябвало да са първите колонизатори

Учени от Югоизточния университет Нова във Форт Лодърдейл, Флорида, считат, че микроби, вируси и гъбички би трябвало да са първите колонизатори на Марс, преди там да се заселят хора, съобщи Българска телеграфна агенция.

Идеята за заселване на микроорганизми на Марс противоречи на многогодишни правила, които не позволяват замърсяване на планета. Преди съоръжение да се насочи в Космоса, то би трябвало да мине санитарна обработка, която разрешава съхраняването на изследваната среда в първичния й тип. Появата на земни организми на Марс ще попречи на търсенето на признаци на античен живот.

Специалистите са на мнение, че стартирането на процеси на тераформиране на Червената планета благодарение на микроорганизми е неизбежно и че без предумишлено замърсяване колонизацията на Марс е невъзможна. За първи колонизатори ще са подобаващи екстремофили - най-вече едноклетъчни, които могат да оцелеят в рискови условия. Учените обаче не знаят какви тъкмо организми ще са подобаващи за задачата и няма да попречат на тераформирането. Използването на бактерии и други примитивни живи същества се изяснява с това, че размножавайки се, те ще стартират да трансформират състава на атмосферата и релефа на планетата. Така тя ще стане по-пригодна за заселване на хора./ Нова тв

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР