Те ще заменят проблемното мобилно приложение за коронавирусаСингапур е сред

...
Те ще заменят проблемното мобилно приложение за коронавирусаСингапур е сред
Коментари Харесай

Сингапур планира носими устройства за следене

Те ще заменят проблематичното мобилно приложение за ковид

Сингапур е измежду най-силно засегнатите от ковид страни в Азия
(снимка: CC0 Public Domain)

Всички поданици на Сингапур – към 5,7 милиона души – може да бъдат снабдени с носими устройства, които ще разпознават хората в контакт с носители на ковид. Очертава се един от най-мащабните планове за следене на контакти.

Малко устройство, което може да се носи на каишка или в чантата, ще размени недобре функциониращата система, основана на смарт телефони и Bluetooth, заяви Ройтерс в репортаж по тематиката.

Градът-държава с висока плътност на популацията е един от водачите по разпространяване на COVID-19 в Азия. Властите търсят метод да облекчат ограниченията за ограничение на разпространяването на ковид и да рестартират стопанската система.
още по тематиката
„ Разработваме и скоро ще пуснем носимо устройство, което няма да зависи от съществуването на смарт телефон ”, съобщи министър Вивиан Балакришнан, който дава отговор за самодейността.

Все още не е ясно дали носенето на сходно устройство за следене на контактите ще бъде наложително.

Споменатото нагоре приложение за смарт телефони TraceTogether е изтеглено от почти 1,5 милиона консуматори, само че не работи надеждно, изключително на устройства на Apple, където операционната система престава да сканира Bluetooth при работа на приложението във фонов режим.

„ Многократно сме обсъждали този проблем с Apple както на техническо, по този начин и на политическо равнище, само че до момента не успяхме да намерим приемливо решение ”, разяснява Балакришнан.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР