Те се познават по късите коси, татуировките по цялото тяло

...
Те се познават по късите коси, татуировките по цялото тяло
Коментари Харесай

Японски мафиот признава: Времето на Якузда отмина, в момента мизерствам

Те се познават по късите коси, татуировките по цялото тяло и по неналичието на дребния пръст на ръката. Един от тях - Макото - е прочут член на японската мафиотска формация Якудза, написа tocka.com. Навремето животът в японския ъндърглаунд е бил прелестен, само че през днешния ден " якудзите " претърпяват тежки времена. Като се спомене за Якудза, хората нормално се сещат за мрачни младежи с черни костюми и тъмни очила. И до момента в който японските гангстери са познати по филмите като безмилостни убийци, то действителността в действителност е друга.


Макото, както твърди самият той, е " демодиран мъж ". Той признава, че се включил към якудзите, защото бил ленив и не му се работила същинска работа. Криминалният профсъюз в миналото бил мощна организация. Всъщност Якудза била толкоз " отворена " мафия, че даже си имала канцелеларии, на чиито порти имало табели с надписи като във всяка огромна компания.

В документалния филм, сниман за Макото, той се оплаква, че към този момент не може да си изкара кретитна карта, нито да си наеме апартамент. Още по-лошо - китайските банди са завзели територията на Якудза. Макото споделя, че сега недоразуменията сред бандите се вземат решение по кротичък метод и няма търсене на убийци.

Макото се е женил три пъти, сега за следващ път е разведен и самичък се грижи за сина си.

" Не бих желал моят наследник да бъде мафиот, ще му бъде тежко. А когато порастне, ще е още по-тежко, " споделя той откровено.

За Якудза се знае, че са наследници на престъпна организация, обичайният профсъюз на нарушителите в Япония. Името идва от известната игра на карти ханафуда, където най-лошото разпределяне, което играчът може да получи е 8 (я), 9 (ку) и 3 (зи), което в дословен превод значи безнадеждно.

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР