Те се наричат Artgemeinschaft (Родова общност) и се самоопределят като

...
Те се наричат Artgemeinschaft (Родова общност) и се самоопределят като
Коментари Харесай

Artgemeinschaft: Защо Германия забрани тази групировка

Те се назовават " Artgemeinschaft " ( " Родова общественост " ) и се самоопределят като „ най-голямата езическа общественост в Германия “. Според тях насочна точка за летоброенето не би трябвало да е раждането на Исус, а годината „ 3823 след Стоунхендж “ – има се поради мегалитното каменно светилище в Южна Англия.

" Най-голямото сега неонацистко съдружие "

Но организацията, която в това време бе неразрешена, никога не се е занимавала единствено с причудливи архаични немски традиции, като празнуването на слънцестоенето, да вземем за пример. В отчет на Службата за отбрана на конституцията (вътрешното разузнаване в Германия) от 2020 година общността е квалифицирана като " най-голямото сега немско неонацистко съдружие с боен, расистки, антисемитски и антихристиянски темперамент ".

По данни на Министерството на вътрешните работи в него членуват към 150 души, разграничени в по този начин наречените " сдружения ", " гилдии " и " другарски кръгове ". Броят на членовете може и да не е впечатляващ, само че органите по сигурността считат, че сдружението е играло значима роля на връзка с цялата дясноекстремистка сцена в Германия и на ковачница на фрагменти, изключително за младежи.

Колкото се може повече деца за опазването на " типа "

Централно място в " Родова общественост “ е заемал така нареченият " Семеен център “ - настрана съдружие в границите на общността, което също бе неразрешено от немските управляващи. Според устава му то е трябвало да предизвиква многодетните фамилии в границите на „ отдадените “ - за да бъдат индоктринирани да раждат допустимо най-вече деца.

Както показва Баварската работа за отбрана на конституцията в последния си годишен отчет, групата приема " превъзходството на един северногермански тип човек “, сходно на идеологията за " превъзходството на белите " в Съединени американски щати. За да го защищити от разбъркване с други " човешки типове ", групата постанова на почитателите си правила, сходни на " арийските " хрумвания на националсоциалистите. Така да вземем за пример сдружението изисквало да се съблюдава " нравствения закон " на предците за " избор на съпруг/съпруга с идентични възгледи " като гаранция за това, че и децата им няма да се отклоняват от тези възгледи.

Връзки с десни терористи

Юрген Ригер беше декларирал, че " Родова общественост " са " военен съюз " Снимка: Christian Ditsch/IMAGO

Запазването на личния тип обаче в никой случай не трябвало да се мисли като задача, която може да бъде осъществена единствено с мирни средства. „ Борбата е част от живота " е записано в управителните правила на крайнодясната формация. За това какъв брой войнствено е настроена тя можем да съдим по връзките ѝ с дясноекстремистките среди в Германия. Член на „ Родова общественост “ е да вземем за пример неонацистът Щефан Ернст, който беше наказан за убийството на Валтер Любке, осъществено през 2019 година. Председателят на Общинския съвет в Касел беше прочут с това, че поддържа политиката за банкет на бежанци в Германия.

А в листата с участниците в празник, отдаден на слънцестоенето, е и Андре Е. - последовател на дясната терористична организация " Националсоциалистически незаконни “, която извърши няколко убийства на мигранти.

" Родова общественост " е учредена през 1951 година от Вилхелм Кусероу, който още преди ерата на нацисткия режим слага началото на сходна организация - " Нордическа религиозна общественост ". От 1957 година „ Родова общественост “ е записана като сдружение със седалище в Берлин.

Конфискувани оръжия

От 1989 до гибелта му през 2009 година групата се управлява от известния хамбургски неонацист Юрген Ригер. Самият той тогава дефинира организацията като “боен съюз “. Последният началник на групата е 43-годишната Сабрина С. от Бавария. А отпред на присъдружната организация " Семеен център " последно беше неонацистът Йенс Б. от Саксония-Анхалт. При последната полицейска акция против групата, с изключение на дясноекстремистка и религиозна литература и принадлежности, са иззети огнестрелни оръжия, муниции и няколко арбалета.

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР