Те се използват от векове в традиционната медицина заради широкия

...
Те се използват от векове в традиционната медицина заради широкия
Коментари Харесай

10-те лечебни свойства на гъбата Чага

Те се употребяват от епохи в обичайна медицина поради необятния набор от изгоди за човешкия организъм.

Тази суперхрана е цялостна с хранителни субстанции, витамини, минерали, ензими и антиоксиданти, които могат да оказват помощ за подсилване на имунната ви система, битка с възпаленията и за възстановяване на когнитивните функционалности.

Смята се, че има доста потребни свойства, в това число способността да лекува рани, да се бори с инфекциите, да контролира кръвната захар и да усъвършенства сърдечно-съдовото богатство. От противораковите им свойства до способността им да усъвършенстват работата на сърцето, те са в действителност мощна лечебна храна.

Така че, в случай че търсите натурален метод да подобрите здравето си, прочетете, с цел да научите повече за невероятните здравословни изгоди от нея!

Какво съставлява тя?

Това е тип, който нормално пораства по кората на дърветата в гората, а по-точно брезите. Тя е тъмна на цвят и има дървесна, сходна на коричка, текстура. Тя се употребява от епохи в обичайна китайска и съветска медицина поради необятния си набор от изгоди.

Някои от най-известните ѝ изгоди включват способността да покачва имунитета, да се бори с възпаленията, да усъвършенства когнитивните функционалности и даже да оказва помощ за противоположното развиване на някои признаци на стареене, тъй че може да бъде употребена и за дългоденствие. Освен това е потвърдено, че това естествено средство е дейно и при лекуването на рак.

Въпреки че са нужни още проучвания, с цел да се потвърдят всички евентуални изгоди за здравето от нея, към този момент има огромен брой доказателства в поддръжка на потреблението им като мощна билка.

Историята на гъбата Чага

Тя се употребява от епохи в обичайна медицина. Най-ранната записана приложимост датира от XVI в., когато тя е употребена в Русия и Сибир като национално средство за лекуване на разнообразни заболявания.

За първи път е показана в западния свят при започване на 20-ти век от съветския откривател Николай Вавилов. Той вижда, че популацията в Сибир, което я употребява, е с по-ниска периодичност на рак и други.

Оттогава насам са извършени многочислени проучвания на евентуалните изгоди от нея. Тези изследвания демонстрират, че съдържа огромно многообразие от натурални съставки, а също и антиоксиданти и противовъзпалителни съединения, които могат да обезпечат отбрана против разнообразни болести.

Лечебни свойства

Чага се употребява от епохи в обичайна медицина за лекуване на разнообразни болести. Ето 10 потребни свойства:

  1. укрепва имунитета – богата на антиоксиданти и полизахариди, които спомагат за укрепване на имунната система.
  2. бори се с рака – тя съдържат съединения, които могат да оказват помощ в битката с раковите кафези.
  3. понижава възпалението ‒ антиоксидантите в нея оказват помощ за понижаване на възпаленията в целия организъм.
  4. лекува чревни разстройства ‒ тя може да помогне за лекуването на чревни разстройства като заболяването на Крон и улцерозния колит.
  5. подкрепя загубата на тегло ‒ може да форсира метаболизма и да подкрепи отслабването.
  6. усъвършенства когнитивната функционалност ‒ полизахаридите, които съдържа спомагат за възстановяване на когнитивните функционалности и паметта.
  7. контролира равнищата на кръвната захар ‒ тя може да помогне за регулирането на равнищата на кръвната захар, което я прави потребна за диабетиците.
  8. понижава холестерола ‒ съединенията в нея могат да оказват помощ за понижаване на равнищата на холестерола в кръвта.
  9. предотвратява появяването на кариеси ‒ екстрактът от нея може да помогне за попречване на кариеси, заради богатото си наличие на калций.
  10. сърдечно-съдова система ‒ с цел да предотвратите сърдечносъдови болести, е значимо да приемате инфузия от гъби или билкова инфузия в композиция с нея.

Как да употребявате гъбата Чага?

Тази лечебна билка се употребява от епохи в обичайна медицина поради необятния си набор от изгоди. Богата е на антиоксиданти, има противовъзпалителни свойства и съединения, които укрепват организма. Ето няколко съвета по какъв начин да я употребявате, с цел да подобрите здравето си:

  • прибавете я към диетата си – в локалния магазин за здравословни храни може да намерите гъби Чага на прахуляк, под формата на чай или капсули. Добавяйте по една чаена лъжичка от праха към смутитата или супите си или си приготвяйте чаша чай всеки ден;
  • прилагайте я локално – тя може да се ползва и непосредствено върху кожата под формата на крем, мас или масло. Този способ постоянно се употребява за лекуване на кожни болести като псориазис и екзема.

Рецепти с гъба Чага

Има доста способи да я включите в диетата си. Може да я добавите към супи и яхнии, да я накиснете в гореща вода, с цел да си извършите чай, или даже да я употребявате в предписания вместо други гъби.

Ето някои вкусни предписания, в които се употребяват те:

  • чорба ‒ тази изобилна чорба е идеална за леден зимен ден. Тя е цялостна с богати на хранителни субстанции зеленчуци и земния мирис на гъбите Чага;
  • чай ‒ този успокоителен чай се подготвя елементарно и е отлично средство за следобедно освежаване. Просто я накиснете в гореща вода за 5 – 10 минути и се насладете;
  • смути ‒ започнете деня си с това питателно смути, приготвено от гъби Чага, банани, бадемово мляко и мед.
 10-те лечебни свойства на гъбата Чага

Приемайте добавки с Чага

Когато става въпрос за добавки, има доста разнообразни благоприятни условия. Но в случай че търсите нещо, което може да ви помогне да подобрите цялостното си положение, тогава би трябвало да обмислите приема на артикули с Чага.

Съществуват редица разнообразни изгоди, които може да изпитате от приема на добавки с нея. Те могат да бъдат страховит имуностимулатор. Тя е цялостна с антиоксиданти и полизахариди, които са чудесни за поддържане на имунната система.

Те могат да оказват помощ за възстановяване на храносмилането и метаболизма ви. Това се дължи на обстоятелството, че тя съдържа бета-глюкани, които са известни с това, че подтикват растежа на положителните бактерии в червата. Разгледайте онлайн магазините, с цел да се сдобиете с този тип добавка.

Гъбите Чага са същински източник на хранителни субстанции и антиоксиданти. Със своите противовъзпалителни качества, укрепващи имунната система и противоракови свойства, те са чудесно допълнение към всяка диета. Ако търсите натурален метод да подобрите здравето си, помислете за прибавяне на гъби Чага към всекидневието си.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР