Те са заподозрени в престъпления, извършени по време на войната

...
Те са заподозрени в престъпления, извършени по време на войната
Коментари Харесай

Съдът в Хага издаде заповеди за арест на командващия руската дале...

Те са обвинени в закононарушения, осъществени по време на войната в Украйна сред 10 октомври 2022 година и 9 март 2023 година

„ Има рационални учредения да се счита, че двамата обвинени са виновни за ракетни офанзиви, осъществени от сили под тяхно командване против украинска енергийна инфраструктура минимум от 10 октомври 2022 година до 9 март 2023 година През това време е имало хипотетична акция на офанзиви против голям брой електроцентрали и подстанции в Украйна, осъществена от съветски военни сили “, се споделя в отчета.

Предварителният правосъден състав на МНС заключи, че ударите са ориентирани против цивилни цели, „ и за тези цели, които биха могли да се квалифицират като военни цели, предстоящата щета за цивилни е била явно несъразмерна спрямо предстоящото военно преимущество “.

Кобилаш и Соколов са обвинени във военни закононарушения за „ нахлуване против цивилни обекти, причиняване на несъразмерни инцидентни вреди на цивилни лица или вреди на цивилни обекти, както и закононарушения против човечеството “.

Според националния оператор Ukrenergo от октомври 2022 година до април 2023 година съветските войски са изстреляли повече от 1200 ракети и дронове по енергийни уреди в Украйна. В резултат на това доникъде на ноември съвсем половината от енергийната система беше изключена, оставяйки жителите на Украйна без светлина и топлота. Към юни 2023 година Киевското учебно заведение по стопанска система оцени общите вреди на енергийната система на страната на 8,8 милиарда $.

По-рано Службата за сигурност на Украйна съобщи, че е събрала доказателства за присъединяване на Кобилаш в обстрела на украински цивилни цели. Според украинското следствие Кобилаш, „ следвайки инструкциите на висшето военно-политическо управление на Русия за заличаване на украински градове “, е дал заповеди за масирани ракетни удари по жилищни здания, лечебни заведения и сериозни инфраструктурни обекти на територията на Украйна.

През септември 2023 година украинските сили за специфични интервенции обявиха, че Виктор Соколов е бил погубен при ракетна офанзива против щаба на съветския Черноморски флот в Севастопол. Няколко дни по-късно съветското министерство на защитата разгласява фотоси и видео, от които излиза наяве, че Соколов е взел участие в съвещание на колегията на министерството.

 

През март 2023 година Международният углавен съд в Хага издаде заповед за арест на Владимир Путин. Той, както и президентският комисар по правата на децата Мария Лвова-Белова, са обвинени в нелегално депортиране на деца от окупираните територии на Украйна в Русия.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР