Те са страшилища за всеки враг!: Кои държави притежават най-много

...
Те са страшилища за всеки враг!: Кои държави притежават най-много
Коментари Харесай

Те са страшилищата на бойното поле!: Кои държави притежават най-много и мощни танкове света?

Те са страшилища за всеки зложелател!: Кои страни имат най-вече и мощни танкове света?

В публикация Insider Monkey преглежда 15-те страни с най-вече бойни танкове в света.

Конфликтът в Украйна, където всеки ден и от двете страни се унищожават по няколко танка, повдигна въпроси за полезността на танковете в актуалната война.

Според анализатори в региона на защитата бойните танкове не престават да бъдат значимо военно съоръжение. Особено когато се употребяват в синхрон с други оръжия.

Танковете са въоръжени с мощни оръжия, които оферират мощна отбрана от заплахите на бойното поле. И самото им наличие сплашва всеки зложелател пред тях. Те обаче имат ограничавания. Тъй като са лесна цел за спонтанни взривни устройства (ИВУ), безпилотни самолети, противотанкови ракети и артилерия. За да се опълчват на тези закани, актуалните танкове са оборудвани със датчици и технологии за разкриване на заплахите.

M1 Abrams, създадени от General Dynamics Corporation (NYSE:GD), са главните бойни танкове, употребявани от Съединените щати.

Те включват усъвършенствана електроника, усъвършенствани системи за самоотбрана и мощни оръжия. Тези танкове от трето потомство са известни и с дебелата си ризница. Която им разрешава да устоят на избухливи снаряди и даже на химически и нуклеарни условия, с изключение на на противников огън. Освен това General Dynamics Corporation (NYSE:GD) раздели отделенията за гориво и муниции в M1 Abrams. Което в допълнение усъвършенства отличната отбрана на танка.

M1 Abrams е измежду най-модерните бойни танкове в света през днешния ден.

През януари 2023 година Съединени американски щати оповестиха, че ще дават на Украйна 31 такива танка на стойност 400 млн. $. За да подкрепят Киев в отбраната му от съветско навлизане. По-късно през октомври същата година чиновници на американската войска потвърдиха пред VOA News, че всички обещани танкове са доставени на Украйна.

Германският Leopard 2A7+ (Leo2A7+) е различен преуспяващ актуален военен танк.

Който е кадърен да подхваща както военни интервенции с ниска, по този начин и с висока активност. Той е усъвършенствана версия на Leopard 2. Като разполага с двоен комплект на кулата, до момента в който челната му отбрана е усъвършенствана посредством въвеждането на предница на корпуса. Leo2A7+ предлага 360-градусова отбрана против противопехотни мини и гранатомети. Други модерни бойни танкове, за които се приказва доста поради тяхната трудност и благоприятни условия като M1 Abrams и Leo2A7+, са съветският Т-14 ARMATA и израелските бойни танкове Merkava.

Военните също по този начин бързо интегрират системи за отбрана на бойните машини, с цел да предпазят танковете от закани на бойното поле.

През 2021 година американската войска избра Lockheed Martin Corporation (NYSE:LMT) да даде базови комплекти за тестване на машините Abrams, Bradley и Stryker. Базовият комплект на модулната система за Те откриват и поразяват противотанкови управляеми ракети и гранатомети.

През юли 2023 година RTX Corporation (NYSE:RTX) получи контракт на стойност 117,5 млн. $ от Сухопътните войски на Съединени американски щати, по силата на който би трябвало да даде инфрачервени датчици от трето потомство Forward Looking Infrared B-Kit за бойните танкове Abrams. Очаква се тези усъвършенствани датчици, които ще бъдат създадени от RTX Corporation (NYSE:RTX), да покачат смъртоносността и вероятностите за оцеляване на пилотираните бойни машини. За да обезпечат сериозно преимущество на американската войска на бойното поле против нейните съперници. Според RTX Corporation (NYSE:RTX) тези усъвършенствани датчици ще обезпечават изображения с висока разграничителна дарба. Които ще подкрепят откриването и идентифицирането на цели. През последните 20 години компанията е доставила на американската войска повече от 25 000 инфрачервени датчика от второ потомство (Forward Looking Infrared – FLIR).

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР