Те са спасението на рок музиката в днешните дни. Неостаряващи

...
Те са спасението на рок музиката в днешните дни. Неостаряващи
Коментари Харесай

Легенди на Deep Purple и Rainbow пристигат у нас

Те са спасението на рок музиката в днешните дни. Неостаряващи колоси на рока. Пълни с сила и жадуващи  за нови срещи с почитателите. Оставили във времето гениални албуми, които са същинска история на хардрока. Дон Еъри и Йън Пейс - едни от огромните ни любимци десетилетия наред.

Виртуозът на органа Дон Еъри
-->
В разгара на лятото – рок титанът Дон Еъри (Don Airey) ще нагорещи страстите до прекаленост в Летния спектакъл на Пловдив – 29 август 2023. Клавиристът на Deep Purple показва за първи път у нас плана си Allstars Night - концентриращ силата на паметни части на: DEEP PURPLE, RAINBOW, WHITESNAKE, BLACK SABBATH, GARY MOORE и още именити рок групи и реализатори, с които е обвързвана музикалната му кариера.

 Магьосникът на кийбордите Дон Еъри с плана си Allstars Night в Пловдив

Ударната доза рокендрол ще бъде като никоя друга до момента, поради шеметните импровизации на клавишните, с които Дон Еъри бележи всяко парче, трансформирало се в фетиш за почитателите.

Дон Еъри (Don Airey) е записал името си в рок историята като участник в знакови албуми на плеяда рок митове като: Black Sabbath „ Never Say Die “, Rainbow – Down To Earth, Ози Озбърн – Blizzard Of Ozz, „ Bark At The Moon ”, Whitesnake – „ 1987 ”, Гари Мур – „ Out In The Fields “, " Still Got The Blues " и доста други. Виртуозният кейбордист е взел участие в турнета и концерти на Jethro Tull, ELO, Uli Jon Roth, Graham Bonnet, Judas Priest и други

От 2002 година сменя Джон Лорд в Deep Purple, като от 2006 и досега е пълновръстен член на именитата група.

В концерта на 29 август в Летния спектакъл на „ Бунарджика ” Дон Еъри си партнира с вокалиста на NAZARETH Карл Сентънс и басиста Крис Чайлдс (Thunder, Paul Young). 

В супергрупата вземат участие още Кайтнер Зи Дока – китара и Бернхард Велц на ударните – и двамата, осъществили многочислени планове с Jon Lord, Ian Paice и Bruce Dickinson.

Еъри преди концерта в Пловдив: Ще бъде велика вечер!

„ Ще свирим най-хубавото от WHITESNAKE, Gary Moore, RAINBOW, JUDAS PRIEST… Дори може да създадем и няколко части на DEEP PURPLE ”, шеговито подмята легендата Еъри, който към този момент над 20 години е непроменяемо в състава на Пърпъл.

 „ Здравей, Пловдив! Здравей, България! Чакаме с неспокойствие да посвирим рок на хълма! Ще бъде велика вечер! ”, допълват музикантите от DON AIREY ALLSTARS.

„ Приятели, елате да ни видите! Ще бъде фантастична вечер! Ще има рок и огромен ваучър! ", надъхва меломаните вокалистът Карл Сентънс.

Allstars Night предвещава ударна доза рокендрол с обичани части и превъзходни музиканти. А по какъв начин ще прозвучат те, обогатени с импровизациите на легендата Дон Еъри – е отредено да схванат тези, които ще съпреживеят концерта онлайн в Летния спектакъл в Пловдив, на хълма „ Бунарджика ”.

Денят е 29 август 2023, вторник. Начало на концерта – в 20:00.

Билетите са в продажба от 21 юни – в мрежата на EVENTIM. Организатор на рок събитието е Star Productions.

Йън Пейс - именитата темп машина

Очаква ни извънреден за град София концерт на именитият барабанист Иън Пейс от Дийп Пърпъл и неговата група Пърпендикюлър!

Събитието, уговорено в последния миг като специфичен жест към софийската аудитория, ще се състои на 28 септември ‘2023 от 20:00 часа в Ивент Център ПИРОТСКА 5.

Легендарният барабанист и единствен автентичен член на групата идва в България за минитурне с плана си Пърпендикюлър, с цел да извърши шлагерите на Deep Purple, които настоящият състав на групата не извършва от десетилетия онлайн!



На концертът ще бъдат показани песни от албумите Stormbringer, Burn, Come Taste the Band, In Rock, някои класики на групата, преминавайки през всички стадии от дългогодишната им кариера. 

Ще бъдат показани и композиции от ранните години от творчеството на Whitesnake, дружно с няколко песни от последния албум на Пърпендикюлър

Иън Пейс е един от дребното концертиращи класици в рок музиката, като по едно и също време с този статут остава на познатото ни супер равнище. 

Поставян в неизменимата петица на най-хубавите и новаторски рок-барабанисти за всички времена от редица влиятелни музикални издания, критици и многомилионни почитатели, Пейс ще показва класата си и неповторимият си жанр „ Суинг-Рок “, правещ го безусловно безподобен

 Делник – Иън Пейс от „ Дийп Пърпъл “ кани в персонално послание почитателите за концерта си в Ямбол на 28 октомври

Артистът е заслужил признанието на генерации световноизвестни рокмузиканти, които го показват за подстрекател и главен пример в рок-ритмиката!

Името на групата му Пърпъндикюлър

кореспонсира с едноименния албум на Deep Purple от 1996 година, който е и един от най-силните в цялата история на именитата група.

След повторното събиране на „ Дийп Пърпъл “ през 1984 година във всеки концерт на групата има негови солови осъществявания на барабаните. 

В началото на 21-ви век доста постоянно соло на барабани по време на концерт извършва в средата на песента „ Картини от вкъщи “ (Pictures Of Home). В началото на тази ария извършва също комплицирано късо соло на барабани.

Мястото на осъществяване е определено особено от мениджмънта на Йън Пейс, за едно неповторимо бутиково-интимно прекарване!

Вратите за събитието ще бъдат отворени час по-рано.

Лимитиран брой билети във ВИП зоната на центъра са на цена 110 лв.! Барът в зоната предлагащ определени питиета на атрактивни цени също ще бъде разполагаем!

В главната зала на комплекса цените на билетите са с цена 80 лв..
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР