Те са обвинени в подпомагане на мигранти да преминат през

...
Те са обвинени в подпомагане на мигранти да преминат през
Коментари Харесай

Още 8 каналджии – чужденци и българи, отиват в Бургаския затвор

Те са упрекнати в подкрепяне на мигранти да преминат през страната ни против избрана сума пари

Още 8 каналджии, измежду които българи и чужденци от разнообразни страни, са хванати в деяние през последните няколко дни на територията на Бургаска област. Те са упрекнати по шест разнообразни досъдебни производства за подкрепяне на мигранти да минават през България в нарушаване на закона.

Районната прокуратура в Бургас е задържала за период до 72 часа жители на Беларус, Италия, Молдова, Сирия, както и четирима нашенци, упрекнати в незаконно подкрепяне на бежанци да минават и обитават на българска територия. За такова закононарушение Законът предвижда лишаване от независимост до пет години и  глоба от три хиляди до 10 хиляди лв..  Досъдебните производства са формирани през последните дин на територията на областен правосъден регион Бургас.

Обвиняем по първото от тях е А.Ч. – български жител, който е роден в Украйна. Той е притеглен към наказателна отговорност за това, че целейки да реализира полза за себе си е подкрепил шест сирийски жители да преминат през българска територия в нарушаване на закона. Престъплението е осъществено на 11.09.2022 година в с. Житосвят, общ. Карнобат. Сирийските жители са транспортирани с лек автомобил.

Трима български жители са упрекнати за незаконно подкрепяне на 17 сирийски жители да обитават и минават през територията на страната в нарушаване на закона, целейки да реализират полза за себе си. Престъплението е осъществено на 11.09.2022 година в землището на гр. Бургас, околност „ Пода “. Сирийските жители са транспортирани с микробус.

По третото досъдебно произвеждане към наказателна отговорност е притеглен И.Ф. – жител на Молдова. Той е упрекнат за незаконно подкрепяне на петима сирийски жители да минават и обитават на територията на страната, целейки да реализира полза за себе си. Престъплението е осъществено на 13.09.2022 година в с. Екзарх Антимово, общ. Карнобат. За превозването на сирийците е употребен лек автомобил.

По четвъртото досъдебно произвеждане е упрекнат Л.Д. – италиански жител. Той е притеглен към наказателна отговорност за това, че незаконно е подкрепил 19 сирийски жители да обитават и минават през територията на страната в нарушаване на закона, целейки да получи полза. Престъплението е осъществено на 13.09.2022 година в с. Екзарх Антимово, общ. Карнобат.  Сирийските жители са транспортирани с микробус.

По петото досъдебно произвеждане към наказателна отговорност е притеглен В.С. – жител на Беларус. Той е упрекнат за това, че е подкрепил седем сирийски жители да обитават и минават в България, целейки да получи полза. Престъплението е осъществено на 13.09.2022 година на пътен сектор сред селата Ново Паничарево и Извор, обл. Бургас. Сирийците са транспортирани с лек автомобил.

По шестото досъдебно произвеждане към наказателна отговорност е притеглен А.Ж. – сириец с нидерландско гражданство. Той е упрекнат за това, че незаконно е подкрепил осем сирийски жители да минават и обитават на територията на страната в нарушаване на закона, целейки да набави полза за себе си. Престъплението е осъществено на 12.09.2022 година на път в региона на общ. Карнобат.  Сирийците са транспортирани с лек автомобил.

След импортирани претенции от наблюдаващите прокурори, съдът към този момент е наложил мярка за неотклонение „ задържане под стража “ за трима от обвинените, като следва внасяне на искане до съответния областен съд и за останалите обвинени лица.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР