Те обещаха контролът от страна на ведомството му да е

...
Те обещаха контролът от страна на ведомството му да е
Коментари Харесай

Без намаление в цената на шезлонгите и чадърите за предстоящия летен сезон

Те дадоха обещание контролът от страна на ведомството му да е засилен. В концесионните контракти били посочени оптимални цени на шезлонгите и чадърите, които не могат да надвишават. цените варират от 5 до 15 лева за брой според от местоположението. най-скъпи предстоящо са огромните плажни линии на Златни пясъци, първокласните комплекси в Иракли, Слънчев бряг, Свети Влас, Созопол и Лозенец.

" Всяка година концесионната такса и наемната цена се индексира по отношение на инфлацията. тази година инфлацията е жестока и ние чакаме в пъти по-голямо увеличние от предни години на концесионните такси. В същото време и заплатите се подвигнаха а при нас за разлика от другите сектори, другите браншове в сектора туризъм ние не можем да понижим личния състав или да го усилваме по отношение на работата, ние сме задължени по контракт наложителните действия като обезопасяването, почистването на плажа хората да бъдат наети от 1-ви юни, до 30 септември ", съобщи за NOVA Николай Димитров - концесионер на плаж Крайморие.

Най-често срещаните цени за шезлонг е от 6, 8 до 12 лв., а за чадър 8, 10 и 15 лв.. на някои места комплект на сянка с два шезлонга, минерална вода и меки шалтета може да доближи до 20-25 лв., даже 40 за по първокласните пространства пред избрани плажни питейни заведения. За доста от жителите на черноморските обитаеми места цените са високи.
Очаква се спад на туристите за Великден по морските курорти

Недоволство е допустимо да има и поради платените паркинги край плажовете, които се плащали настрана и още оскъпявали разходката до морето. А за украинските бежанци, които към този миг нямат приходи плажуването би било цяло предизвикателство.

" У нас на Азовско море в случай че решиш да отдъхнеш зависи от хотела в който ще почиваме. Може би коства към 60 гривни, което е към 5 български лв.. У нас в случай че е градски плаж, чадърът коства 50 гривни, а в случай че е с шезлонг още 100. 150 гривни са може би 5 евро ", съобщи Влада.

Концесионерите са безапелационни че чадърите и шезлонгите са част от главният им приход за заплати и концесионни такси.

" Основния доход при нас са шезлонги и чадъри, които като не се дават то сме обречени на загуба на 100%. Спасителите им се подвигна цената, заплатите им ще бъдат несъмнено с 20-30% по-скъпи тъй като са липса, няма спасители, мъчно е ", уточни Георги Мавров - концесионер на плаж Черноморец.

Връща се и остарялото разстояние на плажните аксесоари преди наложените Коронавирус ограничения. А множеството концесионери да не престават да дезинфекцират шалтетата и шезлонгите за сигурността на гостите си.

" Отстоянията ще бъдат такива каквито бяха преди 2019-та година 4 на 4. дано хората да са спокойни, безусловно са задоволителни тези отстояния тъй като действително видяно от шезлонг до шезлонг има 2 метра и половина когато отстоянията от чадърите са 4 на 4. Да не приказваме че е потвърдено слънчевите лъчи убиват всевъзможни, в това число и този вирус ", изясни още концесионерът на плаж Крайморие.

Колко ще ни коства сянката по морето тази година? Според стопаните на черноморски плажове, борбата за сянка ще продължи и през този сезон.
" Когато бяха понижени цените те се подиграваха с нас, хвърляха ни някакви железни монетки и се подиграваха. Сутрин, аз ходя на работа в 7ч а те хавлиите са им там преди 7ч. ", акцентира Мавров.

Безплатно остава използването на чадър и шезлонг на басейните, само че единствено за тези които почиват в хотелския комплекс към него. " Пречиствателните станции си свършиха работата, морето е кристално чисто. Що се отнася до басейните при нас шезлонгите са без пари. на плажа не зная какво става, само че последните две години нямаше проблеми ", означи Веселин Налбантов - хотелиер. А другояче повишаване се чака и в цените на плажните атракциони, както и плажните заведения предлагащи цаца и бира.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР