Те не казват нищо, нямаме информация, казва Шира Албаг, държейки

...
Те не казват нищо, нямаме информация, казва Шира Албаг, държейки
Коментари Харесай

Войната в Газа: Вигил има за цел да окаже натиск върху лидерите на Израел заради заложниците

" Те не споделят нищо, нямаме информация ", споделя Шира Албаг, държейки афиш с нея отвлечена щерка към прозорците на щаба на израелските отбранителни сили.

" Лири би трябвало да се върне в леглото си. Тя е на 18 години, само че е моето малко бебе и желая да си я върне. Искам да я прегърна. Искам тя се върна вкъщи. "

Шира и брачният партньор й Ели са измежду фамилиите на заложниците, които бдят на тротоара в Тел Авив. Израелските флагове се веят до фотоси на отвлечени - има жълти панделки, вързани към дърветата.

Транспаранти приканват военното управление към дейности: „ Върнете децата ни вкъщи “, „ Размяна на пленници “. Има и табела с надпис „ Биби би трябвало да подаде оставка “ – прозвището, с което министър председателят Бенямин Нетаняху е необятно прочут в Израел.

Г-н Нетаняху не вижда публичната поддръжка, която постоянно набъбва към военновременните водачи. Проучванията на публичното мнение демонстрират, че болшинството от израелците считат, че той би трябвало да се отдръпна, когато спорът завърши.

Рейтингът му на утвърждение спадна и изследване измежду еврейски гласоподаватели предходната седмица сподели, че две трети биха избрали някой различен.

Има яд за неуспеха в сигурността, който разреши на Хамас да убие толкоз доста хора и да вземе 200 заложници.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР