Те настояват за увеличение на заплатите с 20 процента от

...
Те настояват за увеличение на заплатите с 20 процента от
Коментари Харесай

Работещите в Агенцията по геодезия, картография и кадастър излизат на предупредителна стачка

Те упорстват за нарастване на заплатите с 20 % от 1-ви октомври
Работещите от Агенцията по геодезия, картография и кадастър ще проведат едночасова предупредителна стачка на следващия ден от 10.00 до 11.00 часа, оповестиха от Конфедерация на труда „ Подкрепа ”. Те упорстват за нарастване на заплатите с 20 % от 1-ви октомври, оповестява БНР.

Лидерът на Синдиката на административните чиновници " Подкрепа " Кремена Атанасова сподели, че за задачата са нужни 600 000 лв., които могат да се обезпечат с разпореждане на държавното управление:

„ Заплатите на експерти като инженери, геодезисти, архитекти, хора, които работят в организацията, са под 1000 лв. бруто или те получават чисто към 800 - 900 лв.. Текучеството е голямо, като ежемесечно има по 5 или 10 заявки за овакантяване от служащи и чиновници, а не могат да бъдат привлечени млади фрагменти ”, уточни госпожа Атанасова.

По данни на синдиката близо 90% от всички 400 работещи в структурите на Агенцията в цялата страна ще се включат в стачните дейности и ще спрат работа за един час.

Междувременно федерацията на транспортните служащи към КТ „ Подкрепа ” инициира привикване на съвет за обществено съдействие по превоза в Столична община с искане за започване на договаряния за нарастване на работните заплати  с 30% от 1-ви януари следващата година. Структурите в четирите общински транспортни сдружения обявиха подготвеност за протестни и протестни дейности, в случай че не бъдат изпълнени техните претенции.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР