Те настъпиха на палци, но правителството се видя принудено да

...
Те настъпиха на палци, но правителството се видя принудено да
Коментари Харесай

Парижките балерини първи пробиха реформата на Макрон

Те настъпиха на палци, само че държавното управление се видя насила да отстъпи, установи парижкият вестник „ Лез Еко “ във връзка стачката на балерините от Гран Опера, които стачкуваха пред Бъдни вечер против пенсионната промяна посредством осъществяване навън на част от „ Лебедово езеро “ на Чайковски.

Министерството на културата изпрати писмо до шефа на театъра с увещание, че особено за балерините промяната, препоръчана от президента Еманюел Макрон, ще влезе в действие единствено във връзка с постъпилите на работа след 1 януари 2022 година Останалите ще се пенсионират по съществуващата система. Решението ще се отнася и до танцьорките в новата Опера на Бастилията. В друго писмо до управлението на театъра „ Комеди Франсез “ се оферират договаряния, само че не и авансово заричане за отстъпки. Реформата би трябвало да влезе в действие до есента на 2020 година

Балерините от Парижката опера („ Гарние “ и „ Бастилия “) се пенсионират на 42 години, а общата пенсионна възраст във Франция е 62 години. Операта е единствената културна институция, която се употребява от специфичен режим от 1698 година, въведен по заповед на Луи ХІV – краля-слънце, чието занимание било да се превъплъщава в театрални функции, като играе основно себе си.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР