Здравейте. Похвално е как се огради и почисти Ботаническата градина

...
</TD
>Здравейте. Похвално е как се огради и почисти Ботаническата градина
Коментари Харесай

Какво се случва с този забравен от бога огромен парк в Пловдив?

Здравейте. Похвално е по какъв начин се огради и почисти Ботаническата градина (срещу Скобелева майка), написа четец на Plovdiv24.bg :

" Имам следните въпроси и оферти за поддръжката и развиването ѝ без ненужно оскъпяване, за който ще се веселя да получа схващане и отговор в период до месец:

1. Какви са плануваните действия, касаещи поддръжката и възобновяване на Ботаническата градина, за идващите 5 години от страна на община Пловдив, Аграрен университет, страна?

2. Какви средства са заложени за 2023 и от коя институция?

3. Какви средства и коя институция са планувани за интервала 2024-2028?

4. Оградата ръждясва заради неналичието на грунд като основа за боята. До 10 години оградните пана ще са напълно амортизирани. Подмяната им ще коства милиони, с които вместо това ще може да се възвърне градината и инфраструктурата ѝ.

Предлагам следното: да се почисти цялата железна ограда с пясъкоструйка, след това грундира и боядиса с багра за външни цели или феролит. Пожелателно е след почистването и преди нанасянето на грунд да се нанесе и ръждопреобразувател.

Изпълнявайки до месеци тези 3-4 стъпки, ще се усили потребния живот на металната ограда неведнъж (50+г). Това дълготрайно ще спести пари и обезпечи дълготрайно добър естетически тип и издръжливост на оградата, а и сигурност. Предлагания от мен вид е и най-малко многократно по-евтин от замяна на оградата.

Ще бъде ли изпълнено предлагането ми, в какви периоди и от кого (община, АГ, държава)?

5. Какво с изключение на оградата е изпълнено по проекта за възобновяване на Ботаническата градина? Ако няма подобен, в какви периоди и кой ще го създаде и съгласува със съответните институции?

6. Как можем ние жителите да спомагаме? "

Очаквайте продължение!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР