Започна предоставянето на финансовата помощ за най-пострадалите домакинства в наводнените

...
</TD
>Започна предоставянето на финансовата помощ за най-пострадалите домакинства в наводнените
Коментари Харесай

БЧК започна подпомагането с по 940 лева на най-пострадалите в Карловско

Започна даването на финансовата помощ за най-пострадалите семейства в наводнените села на територията на община Карлово, заяви за Агенция " Фокус " Таня Георгиева, шеф на БЧК Пловдив.   Средствата са в пощенските клонове от през вчерашния ден и хората могат да си ги получат, сподели Георгиева.

Заявленията за финансово подкрепяне се подаваха в кметствата на селата Каравелово, Слатина, Богдан, Христо Даново и Войнягово от притежателите на засегнатите парцели. 

" Създаден беше публичен съвет към БЧК и на база оценките и на община Карлово, и на локалната общественост, като всяко село има също представители в него, всички които са потърпевши ще получат по една и съща сума ", изясни Таня Георгиева.  

Ще бъдат подкрепени общо 390 семейства /1179 човека/ в селата Каравелово, Слатина, Богдан, Христо Даново и Войнягово. Първите 100 фамилии към този момент са получили парите. Безусловната финансова поддръжка е в размер на 940 лева за покриване на най-належащи разноски.

" Това е единствено поддръжка, просто да се подкрепят за медикаменти, за документи, защото доста от хората са загубили своите документи, и за неща от първа нужда ", сподели Георгиева.

Средствата, на обща стойност 581 000 лева, са показани след искане, което БЧК насочи към Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец по линия на Фонда за неотложно подкрепяне при бедствия, заради огромния мащаб на вредите в община Карлово.

Тази помощ има и други съставни елементи.

Българският Червен кръст ще подкрепи и общо 5000 души на територията на община Карлово с хигиенични пакети с препарати за разчистване и стерилизация на наводнените къщи. Продължава и оказването на психо социална подкрепа на потърпевшите. Ще бъдат отпечатани и осведомителни материали, планувани са и визити на екипи на БЧК в образователни заведения на територията на община Карлово, за образование за подготвеност и реакция при бедствия, повреди и рецесии.

" Най-важно е да се научим по какъв начин да се оправяме в такива обстановки, по тази причина ще влезем в междинните учебни заведения на обитаемоте места. Наистина провалите са огромни - последваха обезсърчение, яд и равнодушие у хората. Щетите са съществени, по тази причина до месец март ще бъдем в тези обитаеми места ", сподели още Таня Георгиева.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР