Задържаха автобус, превозващ пътници, със спукано предно стъкло, който не

...
</TD
>Задържаха автобус, превозващ пътници, със спукано предно стъкло, който не
Коментари Харесай

Полицията задържа автобус, превозващ пътници, глобиха шофьора

Задържаха рейс, пренасящ пасажери, със спукано предно стъкло, който не е минал и механически обзор, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. Превозното средство се е движело от Цалапица към Пловдив по пътя Пазарджик - Пловдив.

То е спряно от придвижване, а лидерът му ще получи санкция до 500 лв., съобщи началникът на бранш " Пътна полиция “ основен контрольор Красимир Нешев. 

Днес на територията на Пловдив и региона се организира огромна профилирана интервенция по метода " широкообхватен надзор “. В нея вземат участие екипи на бранш " Пътна полиция “ и представители на Изпълнителна организация " Автомобилна администрация “, Агенция " Пътна инфраструктура “, Агенция " Митници “, Национална организация по приходите и районните структури на Изпълнителна организация " Главна ревизия по труда “.

Съвместните инспекции са ориентирани към съблюдаване на разпоредбите за придвижване по пътищата, техническата редовност и регистрацията на МПС и теглените от тях ремаркета и полуремаркета. Специално внимание ще бъде ориентирано и към условията за възможни маси и размери на товарните коли, както и за времената за ръководство и отмора от водачите, извършващи публичен транспорт на пасажери и товари. 

Акцията е по предписание на шефа на Групово дело " Национална полиция “ за превантивни ограничения и е на територията на цялата страна.

Тя ще продължи до 12 часа. До момента са тествани над 30 транспортни средства, като има установени много нарушавания. 

Повечето от нарушаванията са по Закона за придвижване по пътищата - неизползване на предпазни колани, неспазване на пътна маркировка, както и неизползване на столче за дете. Има установени и 6 незаплатени такси към БГ тол от предходни интервали, заяви още основен контрольор Красимир Нешев.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР