За поредна година РДПБЗН-Бургас организира областните състезания на младежките противопожарни

...
</TD
>За поредна година РДПБЗН-Бургас организира областните състезания на младежките противопожарни
Коментари Харесай

Състезание на младежките противопожарни отряди Млад огнеборец предстои в Созопол

За поредна година РДПБЗН-Бургас провежда регионалните надпревари на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец ", оповестиха от пресцентъра на ОДМВР-Бургас. Дирекцията продължава положителната процедура този тип спортни надпревари да се организират през годините в разнообразни общини. Тази година общителен хазаин на двадесет и второто регионално съревнование на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец " е община Созопол. Същото ще се организира на 18 май т.г. на стадион Арена Созопол с начален час 09.30. 

Основен приоритет в активността на Регионална дирекция “Пожарна сигурност и отбрана на популацията " – Бургас е обвързвана с повишение на противопожарната просвета на подрастващите, за което способства присъединяване на децата от младежките противопожарни отряди " Млад огнеборец ". В тези формирования възпитаници, на възраст от 10 до 16 години получават теоретична и практическа подготовка по пожарна сигурност, организират подготвителна и спортна активност.

Движението Младежки противопожарни отряди “Млад огнеборец " е с интернационален темперамент. На всеки две години Международната асоциация на пожарните и избавителните служби /CTIF/, провежда надпревари, в които вземат участие и наши млади огнеборци. 

В България придвижването е възобновено от началото на образователната 1999/2000 година, по създаден образцов правилник, включен в Указанията на Министерство на образованието и науката за организация на активността в системата на националната култура. 

Теоретичната и практическата подготовка на отрядите “Млад огнеборец " се управлява от чиновниците на Регионална дирекция “Пожарна сигурност и отбрана на популацията " – Бургас, със съдействието на общини, шефове и педагози от образователни заведения под формата на лекции и семинари по тема, авансово съгласувана с районния инспекторат на МОН.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР