Взех 500 лева за животното, част от парите дадох за

...
</TD
>Взех 500 лева за животното, част от парите дадох за
Коментари Харесай

Пловдивчанинът, който спечели борбите край Асеновград сподели какво е направил с коча

Взех 500 лв. за животното, част от парите дадох за щедрост, с другите ще почерпя.

" След успеха незабавно продадох извоювания коч, с цел да му спася живота. Нямам условия да го виждам, по тази причина го изтъргувах на състоятелен човек с доста място, където да се грижи за животното. "

Това съобщи пред " " Божидар Тодоров, който се пребори за първото място в националните битки на Трифон Зарезан (1 февруари), провеждащи се обичайно край Асеновград. Шампионът си завоюва първото място в нелека борба на финала против извънредно добре квалифициран конкурент.

" Спечелих коча, качих си го на гърба за фотоси, а по-късно го продадох за малко над 500 лева, с цел да запазя живота му. Вкъщи нямам условия да го виждам, а с новия притежател се договорихме да се грижи добре за животното. Част от парите дадох за щедрост към общината в Асеновград, а с другата ще почерпя ", описа Божидар.

Мъжът споделя, че решил да се запише в надпреварата, с цел да помогне за опазването и разпространяването на българските обичаи.

" Това са обичайни битки за страната ни. Провеждат се съвсем във всяко българско село и задачата им е да запазят, развият и предадат любовта към родината от потомство на потомство. Участвал съм доста пъти в сходни мероприятия и ще продължа да вземам участие, с цел да подтиквам по-младите да ценят и тачат родното и да не го заменят за непознатото ", безапелационен е Тодоров.

Божидар е на 24 години, 12 от които са минали в залата по битка. Самият той споделя, че бил още дете, когато татко му - именитият герой, популяризирал България, Матей Тодоров го води за първи път в залата.

" Баща ми ме стимулира да стана добър герой. От дете знам какво е дисциплинираност и целенасоченост. Научи ме и да се гордея, че съм българин. В момента съм треньор в зала за смесени бойни изкуства в Пловдив. Подопечните ми са на възраст от 12 до 25 години. Старая се да съм тласък за тях и с персонален образец да им покажа, че има млади и почтени българи ", показа Тодоров.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР