встъпи в длъжност като административен ръководител на Районна прокуратура–Пловдив.

...
</TD
> встъпи в длъжност като административен ръководител на Районна прокуратура–Пловдив.
Коментари Харесай

Петър Петров встъпи в длъжност като районен прокурор на Пловдив

встъпи в служба като административен началник на Районна прокуратура–Пловдив. Той беше определен на тази позиция на 8 февруари 2023 година от Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет след извършен конкурс.

На церемонията по встъпването участваха Тодор Деянов, апелативен прокурор на Пловдив, Ваня Христева, областен прокурор на Пловдив, както и всички прокурори и правосъдни чиновници от РП-Пловдив. Тодор Деянов и Ваня Христева поздравиха новия областен прокурор и му пожелаха сполучлива работа в идващите пет години от мандата.

благодари за доверието и акцентира, че ще развива целите, които показа в концепцията си пред Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет.

Акцент в неговата активност ще бъде бързината, срочността и качеството в работата на прокурорите по каузи с висок публичен интерес и с потърпевши лица от закононарушения от битов темперамент, държането и приложимост на наркотични субстанции, най-много до образователните заведения, пътнотранспортните катастрофи и други действия, предмет на публичния фокус.

Всеки месец ще се прави разбор на натовареността на прокурорите въз основата на следените досъдебни производства. ще насочи напъните си и за  обезпечаването на нов сграден фонд за прокуратурата. Като приоритет в работата си той показва и основаването на електронни досъдебни производства и преписки, до които магистратите да имат далечен достъп за възстановяване срочността и качеството на осъществяваните следствия и инспекции.

има над 17 години юридически стаж. Той е приключил Юридическия факултет на ПУ " Паисий Хилендарски “. Професионалната си кариера стартира като следовател във Военно-окръжна прокуратура – Пловдив, където е работил в интервала от 2005 година до 2017 година, след което е прокурор в Окръжна прокуратура–Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР