Водещата теория за бомбените заплахи са хибридни атаки, свързани с

...
</TD
>Водещата теория за бомбените заплахи са хибридни атаки, свързани с
Коментари Харесай

Водещата теория за бомбените сигнали е хибридна атака, свързана с Русия

Водещата доктрина за бомбените закани са хибридни офанзиви, свързани с Русия. Това сподели пред публицисти в Малко Търново служебният министър на вътрешните работи, съобщи кореспондент на " Фокус ".

" Има протокол за деяние при случаи на бомбени закани, който се съблюдава. Точно това поражда проблеми. Той е основан през 2000 година. Днес привиквам междуведомствена работна група, която да преразгледа този протокол, с цел да могат да се проучват действителните рискове, преди да се пристъпи към евакуация на учебни заведения, летища или други обекти от инфраструктурта. Това, което се случва с нас, се случва с доста европейски страни сега. Източниците на офанзива са едни и същи, методите са едни и същи ", съобщи министърът и добави, че протоколът за деяние в сходни случаи ще бъде изменен до няколко дни. 

разясни, че за случаите на хакерски атаки към този момент са сигнализирани партньорските служби в Съединени американски щати и Англия. " Те работят по определяне на източника, тъй че се надяваме скоро да бъде разгласен ", добави той. 

На въпроса дали опасността в реалност идва от бургаски възпитаник и какво наказване би следвало, в случай че това се откри, министърът на вътрешните работи уточни: " На този стадий това са спекулации. Тези закани идват от имейли, регистрирани в Google, а те на своя страна са записана в мрежа, чийто източник не може да се откри. По това работят американските служби сега. Ние няма по какъв начин да разкрием това на територията на България. В предишното, при други сходни закани, които са идвали от нашата страна, са били установявани в границите на 24 часа. Тук не става въпрос за това ", добави министър Демерджиев. 

  " Предположенията са най-различни. Водещата доктрина е, че става въпрос за хибридни офанзиви, свързани с Русия по някакъв метод. След като има изрично мнение по този случай, ще го споделим ", сподели още служебият министър. 

По думите му тези закани се вършат освен на територията на България, само че и на други европейски страни, тъй че не би могла да се направи връзка сред тях и идните избори в страната.

" Очевидно задачата е друга. Ще се пресечен изборите единствено в случай че има действителна заплаха. До момента, по сигналите, които са подадени, няма такава. Съобщенията са идентични по наличие, мултиплицират се и се разпращат до доста получатели ", сподели още.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР