Въздухът, който дишаме, е едно от най-важните неща за нашето

...
</TD
>Въздухът, който дишаме, е едно от най-важните неща за нашето
Коментари Харесай

Бургас е сред първенците в тази класация

Въздухът, който дишаме, е едно от най-важните неща за нашето здраве и благоденствие. За страдание, в България има градове, в които качеството на въздуха е рисково ниско. В този публикация ще ви представим някои от най-мръсните градове в България и аргументите за това, написа Актуално. Освен това ще ви предложим и някои препоръки по какъв начин да се справите с този проблем и по какъв начин да се отбраните от неподходящите последствия.

Въздухът, който дишаме, е едно от най-важните неща за нашето здраве и благоденствие. За страдание, в България има градове, в които качеството на въздуха е рисково ниско. В този публикация ще ви представим някои от най-мръсните градове в България и аргументите за това. Освен това ще ви предложим и някои препоръки по какъв начин да се справите с този проблем и по какъв начин да се отбраните от неподходящите последствия.

Най-мръсни градове в България

1. София - Столицата на България, София, постоянно се изправя пред съществени провокации, свързани с качеството на въздуха. Задържането на замърсители във въздуха е резултат от огромния брой транспортни средства, индустриалните зони и отоплителните системи. София е обитаема с огромен брой хора, което способства за натрупването на замърсяващи субстанции.

2. Пловдив - Вторият по величина град в България, Пловдив, също се бори с проблемите на нечистия въздух. Индустриализацията и придвижването на коли в града са основните аргументи за ниското качествона въздуха. Независимо от красивата си архитектура и богатата история, Пловдив се нуждае от съществени старания, с цел да усъвършенства положението на въздуха.

3. Варна - Като един от най-големите градове на брега на Черно море, Варна е изложена на разнообразни замърсители. Туризмът, промишлеността и огромният поток от транспортни средства в града оказват негативно въздействие върху качеството на въздуха. Особено по време на летните месеци, когато популацията се усилва поради туристите, равнищата на замърсители във въздуха се покачват доста.

4. Бургас - Градът на морето, Бургас, също не е освободен от проблемите със нечистия въздух. Голямото наличие на индустриални зони и пристанището способстват за повишаването на равнищата на замърсители във въздуха. Туристическият сезон също оказва негативно влияние върху качеството на въздуха, като огромното количество на транспортни средства и гости води до нараснало натоварване на околната среда.

5. Русе - Русе е още един град в България, който има проблеми с качеството на въздуха. Наличието на индустриален комплекс и огромното количество на транспортни средства в града са главните фактори, които способстват за замърсяването на въздуха. Необходими са систематични ограничения и вложения, с цел да се усъвършенства положението на въздуха в Русе.

Как да се оправим с мръсния въздух?

Въпреки че казусът със нечистия въздух е широкомащабен и изисква сложни решения, има някои ограничения, които можем да предприемем на самостоятелно равнище, с цел да се оправим с тази проблематика:

1. Поддържайте добра вентилация в дома - Отваряйте прозорците и вентилирайте добре пространствата, с цел да позволите на пресен въздух да влиза и замърсители да се измиват от вътрешната среда на дома. Инсталирането на вентилационни системи с филтри може също да помогне за по-чист въздух.

2. Избягвайте несъразмерното потребление на транспортни средства - Където е допустимо, използвайте публичния превоз, велосипед или пешеходен превоз вместо персонален автомобил. Това ще понижи излъчванията от коли и ще способства за по-чист въздух.

3. Подкрепете възобновимите източници на сила - Инвестирането във възобновими източници на сила като слънчеви панели или ветроенергийни съоръжения може да помогне за понижаване на потреблението на въглеродни горива и надлежно за понижаване на замърсяването на въздуха.

4. Подкрепете зелените зони и засаждайте дървета - Зелените зони, парковете и градините играят значима роля в почистването на въздуха. Засаждането на дървета и поддържането на зелени площи са значими за филтрирането и абсорбирането на замърсители.

5. Поддържайте положително здравно положение - Подсилете своя имунитет и поддържайте положително здравно положение, с цел да се справите по-добре с вероятните неподходящи резултати от нечистия въздух. Здравословният метод на живот, вярното хранене и постоянната физическа интензивност са значими фактори за подсилване на имунната система.

Независимо какъв брой замърсен е въздуха, значимо е да се подхващат съответните ограничения на самостоятелно, публично и градско равнище, с цел да се усъвършенства качеството на въздуха. Отговорността е на всички хора - от държавни институции и органи, до жители и бизнес бранша. Само взаимните старания и ангажираност могат да доведат до доста усъвършенстване на качеството на въздуха в мръсните градове. Трябва да осъзнаем значимостта на чистия въздух и отрицателните последствия от замърсяването му. Това включва болести на дихателната система, алергии, проблеми със сърдечно-съдовата система и даже преждевременна гибел. Затова е належащо да вземем дейни стъпки към възстановяване на средата, в която живеем.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР