Във връзка със случаите на изхвърлени от морето трупове на

...
</TD
>Във връзка със случаите на изхвърлени от морето трупове на
Коментари Харесай

Мария Нейкова привика експерти, обсъдиха умрелите крави по плажовете

Във връзка със случаите на изхвърлени от морето трупове на наедрял рогат добитък по Южното Черноморие регионалният шеф събра на работна среща през днешния ден членовете на епизоотичната комисия. Целта на привикване на комисията е да се подхващат нужните ограничения и дейности, с цел да не се позволява разпространяването на болести и да се избегнат бъдещи неподходящи последици. От Областна дирекция по сигурност на храните оповестиха, че няма информация за заболели животни или за преносители на болести. Експерти обясниха, че случаите от тази година не са казус и допълниха, че се подхващат нужните дейности от общините и институциите, съгласно пълномощията им за обработка и стерилизация на локализираните места за предварителна защита и спокойствието на хората там.

За възстановяване на взаимоотношението сред общините и деконцентрираните институции и с цел да се избегнат отрицателни административни последици за локалната администрация, регионалният шеф разпореди на Регионална инспекция за опазване на околната среда да изготвят логаритъм за деяние, когато има установен случай с изхвърлено от морето мъртво животно в предпазена зона.

На работната среща от Регионалната здравна ревизия осведомиха, че епидемиологичната конюнктура е спокойна, няма място за паника.

Друга необятно застъпена тематика на работната среща беше контролът върху храните в комерсиалната мрежа. От Областна дирекция по сигурност на храните оповестиха още, че са почнали всеобщи инспекции в търговски обекти, заведения за публично хранене и хотелски бази с акцент надзор върху качеството на храната, произходът на предлаганата стоката и етикетировка на продуктите. Областният шеф проф. Нейкова изиска от Областната дирекция по сигурност на храните график за инспекциите през сезона и регулярни информации за резултатите от инспекциите и наложените наказания на неточните търговци.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР