В света на образованието, новаторските методи за учене постоянно се

...
</TD
>В света на образованието, новаторските методи за учене постоянно се
Коментари Харесай

Проектът ELT Adventures in Minecraft обучава ученици на английски език чрез игра напълно безплатно

В света на образованието, новаторските способи за учене непрекъснато се развиват. Стъпка напред в по-голямата ангажираност на учениците в проучването на британски език е просветителната платформа  " Follow Me to Minecraft “, основана по план с присъединяване на АЕГ " Гео Милев “- Бургас. Платформата предлага новаторски и занимателен метод за асимилиране на непознатия език, като употребява известната игра Minecraft като средство за образование и е основана по план " ENGLISH LANGUAGE TEACHING ADVENTURES IN MINECRAFT " № 2021-1-CZ01-KA220-SCH-000032698 по Програма " Еразъм+ ". В плана бургаската британска гимназия си партнира с чешката просветителна асоциация Channel Crossings- координатор на плана, Střední škola gastronomie a služeb от Пршеров, Чехия, нидерландският старт-ъп ATERMON, ориентиран към обучение посредством игри (геймификация), ирландската цифрова просветителна компания CCS Digital Education, кипърската Hearthands Solutions и гръцката организация UNIcert- система за узаконяване и акредитация за разнообразни езици, изучавани в академични подтекст.

Именно с помощта на UNIcert  учениците могат да получат документи по европейската езикова рамка за притежаване на британски език на равнища А1, А2, B1 и B2, преминавайки езикови трудности в Minecraft и явявайки се на онлайн изпит.

Тази седмица в Бургас бяха показани резултатите по плана пред учители, възпитаници и посетители от просветителните институции в града. Представянето на платформата мина в две лекционни сесии и практическа част, в която бе показано по какъв начин се конфигурират световете и по какъв начин протича просветителната игра. В практическата част се включиха и възпитаници от АЕГ " Гео Милев “, взели присъединяване при пилотните тествания.

  " В началото ми се струваше несъвместимо да образовам възпитаници посредством игровизация. В следствие се оказа, че тази игра дава огромни благоприятни условия и в света на Майнкрафт  могат да бъдат предствени извършения и методически построени уроци. Именно това е и една от задачите на проекта-  създаването на интерактивни уроци по британски език посредством играта  Майнкрафт, провеждаща се в онлайн или офлайн среда и допринасяща за повишението на ангажираността на учащите се. Играта дава опция на учителите да развиват отзивчивите умения на учениците посредством запаси, които до неотдавна мъчно можехме да си представим да бъдат част от обучителния развой “ показа госпожа Татяна Шурелова,учител по британски език и част от екипа на " Follow Me to Minecraft “, която показа плана и резултатите от него. Г-жа Шурелова не пропусна да благодари за напъните и на останалата част от екипа на АЕГ " Гео Милев “ във " Follow Me to Minecraft “- госпожа Жаклин Мутафян-Нейчева, шеф на гимназията, госпожа Красимира Митева, зам.- шеф УД, госпожа Милена Майсторова, учител по осведомителни технологии и господин Божидар Божков, началник компютърно обслужване.

Проектът се основава на интерактивно образование, където учениците имат опцията да употребяват Minecraft за възстановяване на своите умения по британски език, а главната му цел е проблематично основаното образование. Тук се съчетава удоволствието от играта с езиковото образование, като се даде новаторска среда за учене. Участниците във " Follow Me to Minecraft " имат опция да се впуснат в шест новосъздадени тематични виртуални свята, където би трябвало да сътрудничат, споделят и вземат решение провокации на британски език. В този педагогичен метод се ползва решаването на проблеми, превъзмогването на избрани езикови препятствия- дали самостоятелно или в групи, като играта е направена по този начин, че напредък може да има само при изцяло решени проблеми.

" Като учители нашата цел бе да създадем игрови практики посредством компютърни игри в чуждоезиковото образование. В нашия случай е в образованието по британски език, само че Minecraft дава опция да бъдат основани сходни обучителни запаси  и в други предметни области. Като резултат имаме насърчаване на сериозното мислене посредством спортни детайли, добра визуализация на лексикални единици, и най-важното- съумели сме да притеглим вниманието на учениците, тъй като, актуалните възпитаници се нуждаят от модерно обучение “ показа в презентацията си госпожа Шурелова.

Проектните резултати са няколко- основан е указател за проблематично основано образование посредством играта Minecraft, който предлага методология, уроци, метод, по който да се употребяват и разказва в елементи наличието на съответните светове и кои аспекти са наранени в тях- лексикални, граматически и кои компетентности могат да бъдат развити при децата за съответния час. Предлага се серия от цифрови артикули, като на този стадий са създадени 6 свята на разнообразни тематики и разнообразни равнища на притежаване на британски език- екология, литература, извършване на покупки и други Създадено е и управление за родителите и учителите, както и видеа с инструктажи.

" Като предоставяме гратис резултатите от плана, ние освен оказваме помощ на учителите да основат извънредно образователно премеждие за своите ученици, само че посредством това прекарване да  развият други техни качества  като ученолюбивост, креативност, неизменност, решение на проблеми,  съпричастност. По този метод ученикът прави оценка значимостта на преподавания материал и го свързва с практиката. “

Проектът към този момент събира позитивни мнения от възпитаници, родители и учители, като ги въодушевява да продължат с ученето и подобряването на британския език.  В света на образованието, което се трансформира с бързи темпове, планове като " Follow Me to Minecraft " съставляват новаторски метод за обогатяване на просветителния развой и обосноваване на учениците.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР