В предаването Цветовете на Пловдив“ на Радио Фокус“ ще погледнем

...
</TD
>В предаването Цветовете на Пловдив“ на Радио Фокус“ ще погледнем
Коментари Харесай

Докъде стигна реставрацията на Крепостните стени на Филипопол - слушайте в предаването Цветовете на Пловдив

В предаването " Цветовете на Пловдив “ на Радио " Фокус “ ще погледнем още веднъж към Небет тепе, към което в древността изниква град Пловдив.

Нямаме самообладание да разберем по кое време ще бъде изцяло приключен Археологическия комплекс " Небет тепе “. Там вървят действия по реституция, консервация и социализация на обекта. Какво е направено досега ще ни каже Никола Стоянов, художник реставратор, архитект в част " Реставрация и консервация " и авторски контрол по проекта  " По крепостните стени на Филипопол ". Той ще изясни защо служат поставените габиони на обекта и има ли място за терзания.

Ще го питаме още до каква степен стигнаха дейностите на Източната врата. Колонадите по античната улица към този момент са издигнати, по кое време ще бъде оголен напълно обекта.

Интервютата със експерта направи Диана Бикова.

Ще чуете детайлности и за новата стратегия на Природонаучния музей в Пловдив " Млад стажант " и за едно незабравимо преживяване, което следва там - " Нощ в музея ". За всичко това ще беседваме с шефа Огнян Тодоров.

В края на предаването ще чуем какво приготвят в Историческия музей в Пловдив за 6 септември - Деня на съединението и Празник на Пловдив. За това ще ни опише шефът на музея Стоян Иванов.

Слушайте ни на периодичност 89.9 MHz по Радио " Фокус " на 29.08.2023 / вторник/, от 14 до 15 часа.

Автор и водещ на предаването е Цветана Тончева.

За реализацията на предаването този път спомагаха още Диана Бикова и Стойчо Генов.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР