В последния ден на месец февруари целият свят ще изрази

...
</TD
>В последния ден на месец февруари целият свят ще изрази
Коментари Харесай

Разноцветни балони ще полетят в небето на Пловдив

В последния ден на месец февруари целият свят ще изрази поддръжката си към хората с редки заболявания. Пациентски организации и техните сътрудници сплотяват напъните си за повишение на осведомеността за редките болести и за проблемите на милионите хора, наранени от тях. Кампанията е основана от EURORDIS и нейния съвет на националните сдружения през 2008 година, като последователно се трансформира в международен феномен. Всяка година стотици градове  вземат участие в тази огромна самодейност.

Пловдив, посредством Националния алианс на хората с редки заболявания, се включва в нея още от самото й основаване до през днешния ден, като не е пропусната нито една година. Нашият град слага началото на идеята на хората с редки болести. Тук се намира и единственият в България Институт по редки заболявания.

На 29 февруари (четвъртък) от 12.00 часа пред Община Пловдив, ще се извие сплотяващо хоро на поддръжката, а в небето ще полетят разноцветни балони - знак на хилядите типове редки диагнози по света. Инициативата ще бъде снимана с дрон и отразена в обществените мрежи.

Мероприятието е под патронажа на кмета на Пловдив. То се провежда от Националния алианс на хората с редки заболявания в партньорство с Община Пловдив и с поддръжката на Професионална гимназия по хранителни технологии и техника, учениците от 4 " а " клас от СУ " Димитър Матевски “, Професионална гимназия по битова техника и фолклорна групировка от село Орехово.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР