В края на всяка календарна година и в началото на

...
</TD
>В края на всяка календарна година и в началото на
Коментари Харесай

Новата кметица на Западен: Мислим за варианти да се изградят тоалетни в парковете, това е голям проблем

В края на всяка календарна година и при започване на новата по традиция Plovdiv24.bg разгласява изявленията с представители на локалната власт, в които се обобщава свършеното и проектите отсега нататък.

Пловдивчани познават юристката Тони Стойчева от участията й в доста протестни акции в града. Преди съвсем 2 месеца тя застана отпред на регион " Западен “ и, защото за пръв път работи в общинска конструкция, измежду първите й задания са били да направи разбор на администрацията и отговорностите на чиновниците, по какъв начин действат процесите, финансовото положение и вземанията, плановете и метода на обработка на сигналите от жителите.

В навечерието на Коледа стана ясно, че Министерството на финансите дава 1,5 милиона лв. за реконструкцията на ул. " Генерал Колев ". Улицата е в доста неприятно положение, паважът е разрушен, липсват тротоари и на процедура от построяването й в никакъв случай не е ремонтирана. Проектът е направен от миналата администрация.

Тони Стойчева има двама заместници - Елена Георгиева и Иван Ангелов, които също не са работили в администрация до момента. " Западен " е първият регион в Пловдив, чиято административна конструкция беше призната на последната за 2023 година сесия на пловдивския общински съвет с цялостно единогласие.

Като проблеми кметицата показва неналичието на общински терени за учебни заведения и здравни центрове, неналичието на пътна инфраструктура в новите квартали, чистотата като цяло в целия регион, изчерпания потенциал на гробищния парк в " Прослав " и потребността от уголемение.

През 2024 година в финансовата стратегия на региона ще бъдат заложени голям брой дребни планове. Тони Стойчева не счита да залага на други огромни планове, отвън реконструкцията на улица " Генерал Колев " и концепцията й е да се вземат решение наболели проблеми.

" В остарялата част на " Смирненски “ тротоарите са в извънредно неприятно положение, на процедура по-голямата част са даже непроходими, а в новата пък въобще ги няма. Ще се стремим да облагородим още зелени зони. Мислим за разновидности да се изградят тоалетни в парковете, защото това също е огромен проблем " - сподели тя.

С кмета Костадин Димитров, по негова покана, възнамеряват да създадат дружно обиколка на Гребната база, да набележат проблематичните сектори и вероятно взаимно да изберат идея за развиването. Стойчева счита, че цялата територия би трябвало да се развива като парково и спортно оборудване, а в онази част на парка, която общината купи, да се направи лесо-техническа експертиза, с цел да не се загуби гората.

Комплексът Братска могила би трябвало да се социализира и развива, уверена е районната кметица. Обмисля по-сериозна грижа за ландшафтната среда към площада, който е обичано място за жителите на " Смирненски ". Монументът има огромен капацитет в културно отношение, само че трябват съществени финанси, с цел да бъде съхранен.

" Братската могила е културно средище за нашия регион и не трябва да бъде заключена. Историята може да бъде обяснявана и е добре хората да имат опция да научат повече " - разяснява Стойчева.

В края на изявлението кметицата пожела по-добри връзки и съпричастност към другите и дружно да се погрижим градът да бъде по-добро място за живот.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР