В края на последната си редовна сесия за мандат 2019-2023

...
</TD
>В края на последната си редовна сесия за мандат 2019-2023
Коментари Харесай

Отличиха заслужили личности с принос в развитието на Бургас в последните четири години

В края на последната си постоянна сесия за мандат 2019-2023 година Общинският съвет връчи оценки на заслужили персони, които са с принос за развиването на Бургас.

" Всеки в тази зала е бил част от картината на пъзела, който подреждахме дружно през четирите години взаимна работа. Всеки по собствен метод е дал своя персонален принос за развиването и благоденствието на Бургас, както обещахме в клетвата от първия си ден като общински съветници. Сред нас обаче има и такива персони, които със своята активност и неотслабващ жар оставят в историята на града ни своите имена на публично значими персони, за което през днешния ден им отдаваме респект и благодарности “, показа ръководителят на Общински съвет – Бургас проф. доктор Севдалина Турманова.

Грамота за високи професионални умения и достижения в ръководството и администрирането на онкомедицината и лекуване в Бургас получи проф. доктор Христо Бозов.

За времето, през което ръководи Комплексен онкологичен център – Бургас – от 2018 година, дружно с екипа и колектива на здравното заведение, го трансформират в едно от водещите лечебни заведения за онкологична помощ в Република България. Изпълнява сполучливо няколко съществени цели: възстановяване на лечебно-диагностичния развой и привличане на повече пациенти, развиване на КОЦ-Бургас като клинична база за образование на лекари и експерти по здравни грижи, профилактична и просветна активност измежду обществото, градеж на нова постройка и възстановяване на материално-техническата база, провежда доста събития за промоция на здравето, дарителски и доброволчески акции. През ръководството е издигната нова постройка със лични средства, в която се разполага най-модерна инсталация за диагностика и лекуване на онкологични болести. Инвестицията е за 10 млн. лв.. През сегашния мандат Общински съвет е дал своя вот десетки решения за предоставяне на единодушие за закупуване със лични средства на съвременна инсталация за КОЦ - Бургас, а средствата възлизат на над 3 милиона лв..

С грамота за повсеместен принос и издигане на академичното развиване и одобряване на Бургас като водещ център и привлекателно средище на висшето обучение бе отличена проф. доктор Магдалена Миткова.

Проф. доктор Бозов е правоприемник на дългогодишния ректор на университет " Проф. доктор Асен Златаров “, а точно - Проф. доктор МАГДАЛЕНА МИТКОВА. 40 години от виталния й път са свързани с университета, в който стартира като учител, а от 2015-а е негов ректор. Под вещото й ръководство университетът притегля от ден на ден нови студенти, а качеството на обучение е издигнато на високо равнище. Проф. Миткова вечно остава част от историята на университет " Проф. доктор Асен Златаров “ и вечно в сърцата на екипа и сътрудниците си.

Грамота за извънреден принос в развиването на педагогическите науки и високи професионални пълномощия в академичната активност получи проф. д.п.н. Галя Христозова.

Проф. Христозова е академик, възпитател, лекар на педагогическите науки. Специализира се в методиката на преподаване на български език. От 1999 година е доцент, а от 2009 година и професор в Бургаския свободен университет. През 2008 година пази дисертация на тематика " Учебната задача по български език – главен фактор за създаване на лингвистична подготвеност в III и IV клас. “ за лекар на педагогическите науки. Била е декан на Факултета по филантропични науки на Бургаския свободен университет (2000 – 2004). През 2004 година е определена за заместник-ректор по научноизследователската и интернационалната активност на Университета. Остава на този пост до 2014 година От 2014 година е ректор на Бургаския свободен университет. Част е от съвета на ректорите в България.

Грамота " Пазител и справочник на документалното богатство на Бургас “ бе връчена на шефът на Дирекция " Регионален държавен списък “ – Бургас Данка Георгиева.

" Ревностен страж на паметта “ – по този начин се дефинира самата Данка Георгиева, която е лицето на Държавния списък в Бургас. По време на мандата с голямата помощ на Данка Георгиева във фоайето на залата беше открита витрина с копия от документи – решения на Бургаския съвет. В изложбата е изложен един от първите документи – за основаването на Бургаския градски съвет – документ, датиращ от януари, 1880 година

Директорът на Регионалния исторически музей в Бургас Милен Николов получи грамота за висок принос в опазването и популяризирането на културното завещание и предпазване на националните обичаи и традиции.

През 2005 година се причислява към екипа на починалата към този момент директорка Цоня Дражева в Регионален исторически музей Бургас. През май 2019 година е лекар по история. А от есента на същата година завоюва състезанието, разгласен от Община Бургас, за директорския пост в РИМ. Милен Николов преподава на студенти във филиала на Националната художествена академия в Бургас. В резултат на работата на доктор Милен Николов и екипа му, пролетта на 2023 година беше открит напълно актуализирания Етнографски музей на Бургас, постройката навърши 150 години от построяването й и е една от най-старите здания в нашия град.

За изключителна безрезервност и висок професионализъм в напъните за преодоляването на епидемията от COVID-19 с грамота бе награден доктор Георги Паздеров – шеф на Регионалната здравна инспекция-Бургас.

От оповестяването на изключителното състояние по отношение на разпространяването на Ковид – 19 напролет на 2020 година, в продължение на повече от 2 години доктор Паздеров – началника на Районна здравна ревизия – Бургас – доктор Георги Паздеров вложи цялата си професионална компетентност и съвсем непрекъснато провежда действия по отношение на преодоляването на пандемията. Благодарение на неговите старания и екипа му Бургас не влезе в черните статистики по висока заболеваемост.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР