.td_uid_42_5cc692deb3519_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5cc692deb3519_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}Лицето на гейминга бавно се променя.

...
.td_uid_42_5cc692deb3519_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5cc692deb3519_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}Лицето на гейминга бавно се променя.
Коментари Харесай

Аналитиците потвърждават: над 20 милиона геймъри ще пренебрегнат компютрите си заради другите платформи

.td_uid_42_5cc692deb3519_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5cc692deb3519_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}
Лицето на гейминга постепенно се трансформира. Според финален доклад пазарът на лични компютри е минал през още един интервал на ниско търсене. И макар, че гейминг отделът към момента да се държи, една компания планува, че към 20 милиона индивида ще се извърнат към „TV платформите за игри“. Това са познатите на всички игрални конзоли и новите услуги, предлагани от Гугъл и други компании (вероятно). Според аналитиците, най-вече ще пострадат продажбите на бюджетни геймърски машини. По-стойностният хардуер също ще бъде повлиян, въпреки и в по-малка степен.

Фирмата John Peddy Research разяснява:

„Пазарът на лични компютри претърпява спад, тъй като нововъведенията за скорост и функционалности не спират… Това не е причина за суматоха – видеокартите към момента се продават в огромни размери. Въпреки това ние предвиждаме, че гейминг бизнесът ще се измести от ТВ екраните и асоциираните с тях платформи“.

Това, което анализът пропуща, е опцията компютърът да се свърже с тв приемник. Затова точно Steam има режима Big Picture . От друга страна Nvidia и нейни сътрудници непрестанно създават широкоформатни гейминг екрани. Те обаче са относително по-скъпи от настоящия шлагер – 4К тв приемници с периодичност на освежаване 60Hz. Според изследването на JPR производителите на процесори не могат да не престават напразно да прибавят повече транзистори в своите чипове на всеки две години. Особено след възхода на AMD и Ryzen CPU-тата с до осем ядра на положителни цени. Повишилият се брой минимални процесорни ядра към момента няма огромно въздействие върху качеството на видеоигрите. Програмистите и артистите получават редица преимущества от спомагателната мощ, само че не и геймърите.
.td_uid_41_5cc692deb328c_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_41_5cc692deb328c_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}
В John Peddy Research са уверени, че затова от ден на ден геймъри ще стартират да употребяват конзоли и услуги като Гугъл Stadia. Поради повода, че до момента хората търсеха точно на ниска цена хардуер, ниските цени на новите гейминг оферти са резултат от голям брой маркетингови изследвания. Защото това, което може да се започва на на ниска цена компютър, може да се репликира и на огромен тв приемник. В идващите три години най-малко 20 милиона консуматори ще извърнат взор към стрийминга на игри. След още пет години цифрата би прераснало в стотици милиони.

Според други компании и производители на електроника нещата въобще не стоят по този начин. Според Уолъс Сантос, шефът на Maingear, прогнозите се дължат най-вече на повишеното неспокойствие към новата PlayStation:

„Конзолите постоянно се радват на засилен интерес първоначално, който се успокоява след време. Гейминг компютрите постоянно ще имат софтуерен превес над тях, предлагайки по-добро преживяване… Компаниите от бюджетния бранш РС-та ще бъдат леко разтърсени от новите издания. Нека не забравяме, че скоро ще се появи нова конкуренция в лицето на Intel в региона на графичните карти“.

Преди време аналитици още веднъж предсказаха, че таблетите ще „убият“ персоналните компютри. И до момента в който те бяха забавен феномен, най-после безславно залязоха от международната сцена. Не че същото би се случило с PlayStation 5 или Гугъл Stadia, само че несъмнено не би било задоволително, с цел да бъде преместен обичайния асистент в дома. В най-лошия случай хората ще се научат да употребяват няколко типа нов хардуер и програмен продукт.
.td_uid_43_5cc692deb3729_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_43_5cc692deb3729_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР