.td_uid_42_5c91047ec3bc6_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5c91047ec3bc6_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}Годишната заплата на основателя на Facebook

...
.td_uid_42_5c91047ec3bc6_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5c91047ec3bc6_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}Годишната заплата на основателя на Facebook
Коментари Харесай

Охрана като в шпионските филми или защо разходите за безопасност на Зукърбърг нараснаха с 500%

.td_uid_42_5c91047ec3bc6_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5c91047ec3bc6_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}
Годишната заплата на създателя на Фейсбук е в размер на $1 (един долар), а награди изобщо няма. Но след разтреслата цялата Силициева котловина пукотевица в офиса на YouTube през месец април предходната година, когато бяха ранени трима души, бордът на шефовете на Фейсбук реши да отделя за сигурността на Зукърбърг и неговото семейство $10 милиона $ годишно . В тази сума не влизат ограниченията за сигурност, които компанията предприе по-рано. Фейсбук заплаща и всички разноски за персоналния аероплан на създателя на обществената мрежа (около $1,5 милиона).

За интервала от 2012 до 2017 година, разноските за персоналната сигурност на Зукърбърг са нарастнали с 500% . И това са парите без 10-те милиона $, дадени през месец юли за създателя на Фейсбук, за усилване сигурността на кампуса в калифорнийския град Менло Парк. Интересно е, че за същия интервал от време финансовото положение на създателя на обществената мрежа се е нараснало с 220% до $56 милиарда през 2017 година. Някои ограничения за защита са толкоз изкусни, че като че ли са взети от романите на Том Кланси.
Колко харчат за персонална защита другите милиардери?
Американските милиардери с присъщия си луксозен метод на живот все по-често попадат под огъня на рецензията, тъй като към сегашен ден разликата сред небогати и богати в Съединени американски щати доближи мащаби, невиждани от времената на Великата меланхолия.
.td_uid_41_5c91047ec3744_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_41_5c91047ec3744_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}
Редакцията на Forbes съпостави сумите за защита на петте най-богати създатели на обществени американски корпорации и не откри връзка сред тяхното финансово благоденствие и увеличението на разноските за обезпечаване на персоналната сигурност. Но огромните компании от ранга на Фейсбук при оценките на рисковете се базират на известността на съответния управител и дали неговата компания не е забъркана в някакви кавги. Зукърбърг стана лице на най-голямата обществена мрежа, засягаща най-острите публични въпроси и играе необикновено значима рола в живота на милиарди хора.

Корпорацията Amazon реши да усили разноските за защита на най-богатият на планетата човек Джеф Безос , откакто той закупи изданието Washington Post и стартира да подлага на критика президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Но за разлика от Марк Зукърбъргм увеличените разноски за защита на Безос бледнят спрямо растежа на неговия капитал. Финансовото положение на създателя на Amazon тази година доближи внушителните $131 милиарда, макар че в рейтинга на милиардерите на Forbes от 2012 година се вижда, че той е имал „само“ $18,4 милиарда. Разходите за сигурност на Безос са в размер на $1,6 милиона и от 2012 година тази сума не е увеличавана. Според финансовите доклади на Amazon, компанията заплаща и разноските за защита на милиардера в офисите на Amazon. На въпрос на Forbes, пресслужбата на корпорацията съобщи, че персоналната защита Безос заплаща от джоба си.

Berkshire Hathaway отхвърли да заяви информация за разноските за защита на Уорън Бъфет до 2008 година и Forbes нямаше по какъв начин да съпостави дали тази сума се е нараснала. Но преди година в дома на милиардера се опита да проникне външен човек с подправен револвер и камуфлажно покритие на лицето. През 2017 година холдингът е дал за защита на Оракула от Омаха $375 000 или с 16% повече, спрямо предходната година. През тази година благосъстоянието на Бъфет е повишено със 72% до $75,6 милиарда, а към сегашен ден е $82,5 милиарда.

При Лари Елисън , създателят на Oracle, разноските за защита през последните 10 години даже са намалели, макар че неговото финансово положение е повишено със 74% до днешните $62,5 милиарда. Компанията заплаща единствено за защитата на неговото главно жилище. Това е имение в японски жанр в дребното калифорнийско градче Удсайд, на територията на което има езерце с екзотична риба и чайна. През 2017 година компанията е дала за защита $1,5 милиона, а през 2007 – $1,7 милион а. Според документите на Комисията за скъпи бумаги и тържища, Елисън си е закупил и конфигурирал модерно охранително съоръжение, което обслужва и усъвършенства. До 2014 година Елисън бе общоприет шеф на Oracle, а в този момент е механически шеф и ръководител на борда на шефовете.

Корпорацията Alphabet, която ръководи Гугъл, през последните години не разкрива данни за разноските на съоснователя и милиардера Лари Пейдж , който е и неин общоприет шеф. Няма публична информация и за втория съосновател Сергей Брин . Но е известно, че през 2006 година компанията е дала за превоз, логистика и персонална сигурност на Брин Едва $33 195 . Финансовото положение на Пейдж е $50,8 милиарда, а на Брин – $49,8 милиарда, като и двамата получават алегорична заплата от $1. Интернет колосът не отговори на въпросите на Forbes по отношение на разноските за персонална сигурност на съоснователите на Гугъл.

Но корпорацията заяви данни за защитата на някогашния общоприет шеф на Alphabet Ерик Шмидт и на настоящия общоприет шеф Сундар Пичай . Сумите са надлежно $296 353 и $637 538 .
Имат ли потребност от защита милиардерите?
Аналитиците в областта на персоналната сигурност обявиха пред Forbes, че сумата, която дадена компания харчи за защитата на своя началник зависи на първо място, до каква степен той е прочут на необятната общност и дали е забъркан в някакви кавги.

„Ако вземем поради почитан управител, който не се демонстрира доста, то той може да мине изобщо без охрана“ – сподели Андреас Парс Ларач, старши вицепрезидент на частната охранителна компания Pinkerton.

Президентът на охранителната компания Insite Risk Management Кристофър Фолкенбърг показа, че няма взаимозависимост сред финансовото положение на клиента и евентуалните опасности за него.

„Да предположим, че би трябвало да охранявате с нищо неосезаем милиардер. Никой не знае кой е той. И в случай че този милиардер живее най-обикновен живот, като да вземем за пример на елементарен доктор, то и рисковете за него са съпоставими с тези на лекаря. Поне до момента в който в ръцете на някой не попадне неговото банково извлечение“.

Охранителните компании, които се занимават с защитата на звезди и богати хора декларират, че публичността на Марк Зукърбърг, както и присъединяване му в многочислените приключвания на персонални данни на потребителите и манипулирането на обществената мрежа по време на президентските избори през 2016 година, значително усилват заканите за милиардера. Интернет изданието Business Insider наскоро заяви, че Фейсбук внезапно е нараснал разноските за сигурност и се пробва да защищити своите чиновници от редица хипотетични закани: от взривни устройства в колите до спонсориран от непознати страни шпионаж и кражба на технологии. Според Business Insider, десетките хиляди чиновници на обществена мрежа се намират под невидимата отбрана на 6000 експерта по сигурност, а домът на Зукърбърг и неговото семейство непрекъснато се охранява от добре въоръжени хора.
.td_uid_43_5c91047ec3f61_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_43_5c91047ec3f61_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР