.td_uid_42_5c90a3c124e84_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5c90a3c124e84_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}Nvidia обяви, че нейната платформа за

...
.td_uid_42_5c90a3c124e84_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5c90a3c124e84_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}Nvidia обяви, че нейната платформа за
Коментари Харесай

Toyota първа ще използва симулатора за автономни коли на Nvidia

.td_uid_42_5c90a3c124e84_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5c90a3c124e84_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}Nvidia разгласи, че нейната платформа за симулация на самостоятелни транспортни средства Drive Constellation към този момент е налична и първият ѝ клиент ще бъде автомобилния колос Toyota. Облачната платформа, обявена на първо време предходната година, ще разреши на производителите на самоуправляващи се коли да правят проби по виртуални, а не действителни пътища. Симулираните транспортни средства могат да работят в обстановки, вариращи от рутинни до рискови, „с по-голяма успеваемост, доходност и сигурност, в сравнение с е допустимо да се реализира в действителния свят“, сподели Nvidia.
Изследователският институт на Toyota (Advanced Research Development – TRI-AD) ще бъде първият клиент на Drive Constellation. Автомобилният производител към този момент употребява компютъра NVIDIA Drive AGX Xavier , с цел да ръководи независимо шофиране на транспортни средства в действителния свят, и ще помогне на Nvidia в създаването на симулация и техники за независимо ръководство.

Системата се състои от две разнообразни решения, захранвани от облака. Сървърът „Constellation Simulator“ употребява графичните процесори на Nvidia, с цел да започва програмен продукт, наименуван Drive Sim, който генерира реален виртуален свят, който да се подава в датчиците на виртуалната кола. Вторият сървър, „Constellation Vehicle“, задвижван от компютъра Drive AGX в колата, обработва симулираните сензорни данни.

Nvidia за пръв път разгласи Drive Constellation преди година, откакто самоуправляващо се транспортно средство Uber, оборудвано с технологията на Nvidia, удари и умъртви пешеходец. След случая основният изпълнителен шеф Дженсен Хуанг съобщи, че компанията ще се посвети още веднъж на „вероятно най-трудната изчислителна технология, която в миналото сме срещали“.
.td_uid_41_5c90a3c124a6f_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_41_5c90a3c124a6f_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}
Drive Constellation ще бъде налична за всеки разработчик, съобщи основният изпълнителен шеф Дженсен Хуанг на тазгодишната конференция на разработчиците на Nvidia GTC. Фирмите, които работят с техники за независимо шофиране, ще могат да показват свои лични симулационни сюжети и по-късно да видят резултатите на личните си компютри.

„Тази широкомащабна валидираща дарба е сравнима с ръководството на цяла флотилия от тестови транспортни средства, само че тя е в положение да извърши години на тестване за част от времето „, се споделя в изказването на компанията.
.td_uid_43_5c90a3c125205_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_43_5c90a3c125205_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР