Ученици и учители от Немска езикова гимназия Гьоте“ – Бургас

...
</TD
>Ученици и учители от Немска езикова гимназия Гьоте“ – Бургас
Коментари Харесай

Ученици от НЕГ Гьоте посетиха Ню Йорк

Ученици и учители от Немска езикова гимназия " Гьоте “ – Бургас посетиха Централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк, откакто гимназията завоюва първо място в съревнование на интернационалната организация " Централноевропейска самодейност “ с план на тематика " Активни млади жители за стабилно развиване в България “.

В рамките на визитата в Организация на обединените нации учениците се срещнаха обширно с работата на световния конгрес, посетиха залите, където заседават Общото заседание, Съветът за сигурност на Организация на обединените нации и разговаряха с посланика на Република България в организацията.

В Ню Йорк възпитаници и учители от НЕГ " Гьоте “ гостуваха и на българското учебно заведение " Христо Ботев ", където бяха посрещнати с голямо неспокойствие и доста изненади от българската общественост в града. В класните стаи посетители и домакини разясниха образователни стратегии, обмениха информация за колежи и университети, а след това дружно се разходиха в Манхатън. Посещението в това огнище на българския дух в сърцето на Ню Йорк мина в атмосфера на вдъхновение и споделеност, поставяйки началото на нови другарства и бъдещо съдействие.

Учениците от НЕГ " Гьоте “ посетиха още Музея на естествената история, Музея на изкуствата " Метрополитън “ и Музея за съвременно изкуство, където видяха оригиналите на някои от най-известните картини на Пол Гоген, Клод Моне, Винсент ван Гог, Густав Климт и други Посещението в Ню Йорк приключи с прочувствена покана за бал на Бруклинския мост, с която учениците от 12 клас изненадаха своя учител Тонка Костадинова, по чиято самодейност групата посети Ню Йорк.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР