Цели 25 ценни минути от дневния си ред отделиха пловдивските

...
</TD
>Цели 25 ценни минути от дневния си ред отделиха пловдивските
Коментари Харесай

Църквата поиска 600 кв.м до Гребната. Славчо: По-добре от 15-етажен блок

Цели 25 скъпи минути от дневния си ред отделиха пловдивските общински съветници, с цел да разискват да дадат или да не дадат 600 квадратни метра в парк " Отдих и просвета " на Пловдивската митрополия. Църквата е поискала терена, с цел да разшири двора на църквата " Свети Николай Чудотворец ", предава Plovdiv24.bg .

Темата бе заложена в две следващи точки. Още първоначално арх. Костадин Палазов от " Българска социалистическа партия за България " изиска да се отхвърли смяната на ПУП-ПРЗ с мотив, че мястото е предопределено за зеленина. Предложението беше подкрепено от 13 " за ", други 13 се оповестиха " срещу ", а 21 гласоподаваха с " въздържал се " и по този начин настояването не беше признато. 

Господин Апостолов съобщи, че групата на " Възраждане " ще поддържа даването на парцела на митрополията. " Църквата стои най-близко до хората, тя е нашият нравствен лидер. Не съм виждал презастроен и занемарен църковен парцел " - посочи възрожденецът. 

" Касае се за светата православна черква, чиято история като институция е по-продължителна от страната ни. Става въпрос за 600 кв.м, които църквата желае, с цел да ги облагороди. Не съм виждал БПЦ да е взела парцел и вместо храм да построи 15-етажен блок. В моя мандат (като кмет) 2007-2011 година дарихме 5,5 дка в " Тракия ".

Прекрасен парцел до пазара, едрият бизнес построи църквата. Сега там ще видите един прелестен храм, 80 000 тракийци имаха едно параклисче, в този момент има прелестен православен храм. Срамота е въобще да обсъждаме тази точка " - разяснява от " Съединени за Пловдив ", който преднамерено излезе на трибуната за изявлението си. 

Предоставянето на парцела на митрополията беше признато с 37 гласа " за ", 2 " срещу " и 9 " въздържал се ".

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР