Той е на 44 години, живее в Пловдив от дете.

...
</TD
>Той е на 44 години, живее в Пловдив от дете.
Коментари Харесай

Чило Попов - добрият стопанин на район Централен

Той е на 44 години, живее в Пловдив от дете. Учи 2 години в Мадрид, по-късно и в Германия, а през 2007-а година се връща в обичания си Пловдив, където живее и работи до момента.

Владее свободно немски, испански и британски език. Обича да посещава страни и градове, където изследва градската среда и основания ред на съответното място, както и да натрупа скъпи усещания от общуването си с хората. Мотивацията му е да може да ги внедри и реализира и в своя регион и град.

Така звучи късата история на Чило Попов - претендентът за кмет на регион " Централен " в Града под тепетата от обединението " Продължаваме промяната - Демократична България ".

Той живее в Стария град на Пловдив - част от региона, където търси поддръжка от съгражданите си

Ето и част от целите му:

Преустановяване на презастрояването и решение на казуса с паркирането

Това е най-основният проблем в региона, причина за огромна част от неудобствата, за живущите там, в това число и за проблемите с паркирането, отбелязва Чило. Свидетели сме на липса на каквото и да е обмисляне от страна на всички районни и общински кметове до момента, уточни той. “Пловдив до момента и от доста време насам е оставен да действа без визия, без политика за запазване на отличителните му места и здания, до едно равнище на битие, базово битуване. Отношението на локалната власт припомня отношение към дете, което са ти подхвърлили, само че ти не го обичаш, не го искаш, просто покриваш главните му потребности за живот. Това би трябвало да се промени, тъй като Пловдив е вяра, метод на живот и ‘изисква да бъде обичан. "

Презастрояване

“Считам, че строителството в централната част на Пловдив би трябвало да бъде озаптено, да бъде вкарано в обща идея, тъй че да забележим дали съществуващата инфраструктура и услуги, които общината и градската среда оферират, могат да одобряват възможния приток на хора, които биха заселили тези нови здания. Улиците няма да станат по-широки, паркоместата няма да се усилят, учебните заведения няма да станат повече, тъй като просто няма място за тях, здравните заведения, обществените служби, яслите и детските градини не могат също да бъдат огромно разширени, с цел да поемат нарастването на популацията в централната част на Пловдив, което пораства непрекъснато. "

Всички новоизникнали през годините блокове и здания са на местата или на остарели къщи, или на някогашни публични свободни пространства, отбелязва Попов. Всяко позволение за градеж е издавано единично за съответен план, без да се осъзнава какъв е неговият отпечатък върху средата в Централен. А той е многопластов: когато новите здания са издигнати на мястото на съборена остаряла къща, постоянно монумент на културата, това е закононарушение против паметта и историята, обезличава и унифицира града ни. Загубата наизуст е загуба на местна и национална еднаквост. Друго изражение на този проблем е, че когато на мястото на здания за 6-10 индивида се строят такива за 100-120, това няма по какъв начин да не повлияе на качеството на живот на всички.

Нашият екип ще вкара нова визия със тактика и дълготрайна политика за попречване на презастрояването и произлизащите от него негативи за жителите. Строителните позволения ще бъдат обсъждани не по единично, а като част от премислена и щадяща средата и архитектурата визия за запазване на характера и атмосферата на Централен.

Няма да допуснем нито едно зелено публично пространство повече да бъде застроено.

Паркиране

Изискването към вложителите и строителите що се отнася до обезпечаване на паркоместа в новите здания - те би трябвало да бъдат добре прегледани още веднъж и предефинирани, както и да се следи за това заявените 30% озеленяване действително да се извършват, а не да се слагат кашпи и други " трикове “ за приемане на обекта. Има едно събитие, че съществуващи гаражи, които би трябвало да служат за прибиране на коли, получават друг статут и се трансформират в студия за козметика, в дребни магазинчета, в всякакви дребни бизнеси.

“При подобен проблем с неналичието на паркоместа, промяната на тези статути не трябва да бъде разрешавана ", показва Чило.

Също по този начин имам сигнали за очевидна корист с издаването на инвалидни позволения за паркиране. Общината ще преразгледа и ревизира до каква степен са достоверни тези инвалидни позволения, тъй като те разрешават на хора просто да депонират колите си за неопределен срок. Изоставените коли, които нямат регистрация или са просто държани на склад на публични места, би трябвало да бъдат изнесени от центъра.

Дигитализирането и насочването на паркиращите с приложения, табла за свободни паркоместа, повсеместен мониторинг на паркоместата посредством въвеждане на повече автомати, които са умни и предават информацията, също ще улесни тази компликация.

Подобряване на градската среда

Ценните исторически здания и публични места са строени със особено мислене и почитание към средата. Материалите, влагани в тях и близките им пространства, са забележими и до през днешния ден и качеството им е напълно друго от това на влаганите в градската среда материали в този момент. Това виждане би трябвало още веднъж да се върне, тъй като “Централен " го изисква, другояче ще продължава да се обезличава. Ще упорствам материалите и детайлите, влагани в поправки и реконструкции в градската среда да са с най-високо качество и от естествени материали. Районът би трябвало да бъде и по-чист, тъй като праховото замърсяване е голямо. Предвиждам постоянно миене на улици и тротоари. Поддръжката ще стане даденост, с цел да се отстраняват всички повреди, до момента в който са още дребни и не нервират хората, а и с цел да бъде средата удобна и чиста.

Ще създадем мобилно приложение за непосредствено подаване на сигнали за нередности със фотография от жителите. Така Общинска полиция, Общински инспекторат или дежурните чиновници в общината и региона ще могат да реагират бързо и съответно на сигнали за нередности, паркиране, вандализъм, замърсявания. Ще предложим и на локалните Регионална инспекция за опазване на околната среда, РДНСК и РЗИ да се включат към него.

Паркове и тепета

Парковете и тепетата, които са една от емблемите на града, са в окаяно положение.

Ще облагородя тепетата и ще ги трансформира още веднъж в място за срещи и отмора измежду природата Пловдивчани пазят спомените за тях като такива – сборен пункт за диалози, контакти с близки и другари измежду зеленина, четене,, игри. Днес тепетата са изоставени, неподдържани, неприветливи, негостоприемни и вечер са тъмни.

Чрез грижа, непрекъсната поддръжка и създаване на поливни системи на тепетата ще върна пловдивчани там. Планирам създаване на съвременна зона за катерене на някое или няколко тепета, с което там своето “ново " място за срещи ще открият децата и младежите.

Нито метър от парковете и зелените площи няма да бъде отчужден, продаден и предназначен за строителство, а занемарените зелени площи сред блокове, улици и здания, последователно ще се възстановят. Смятам да поканя и всички поданици в съседство да се включат във възобновяване им. Така у всеки ще се сътвори ново, позитивно и стопанско отношение към общото.

Дигитализация, административни услуги, връзка с жителите, “умен " град

Един от главните проблеми на настоящето ръководство на Пловдив е неналичието на връзка с жителите. Липсват също електронни, комфортни административни услуги, а и проактивност от страна на администрацията.

След 29 октомври, ще направя тъй че общината да мисли за града и хората.

Ще работя за основаването на Общинско/градско мобилно приложение (Plovdiv App), с цел да имаме непрекъсната връзка с хората и те с нас.

· Приложението ще включва модули за подаване на сигнали и оферти, проблеми в градската среда (дупки на пътя, повреди, паднали дървета и др.); за възнаграждение на общински налози, такси, санкции, билети;

· Чрез него също ще осведомяваме жителите за нови общински наредби, настоящи и идни поправки, промени в направления на градския превоз.

· Много значим модул ще е този за допитвания до жителите за мнението им по значими градски тематики, ще вършим локални референдуми, дори районни

· Приложението ще даде опция да улесним живота на жителите, както и нашата работа, и с екипът ни да получаваме информация за проблемите в действително време. Така ще можем и да реагираме и да решаваме вероятното на момента – останалото в къс период.

Всеки адресант на сигнал ще получава противоположна връзка за резултатите по него. Службата и мобилните групи ще работят 24/7, тъй като нарушителите, нямат работно време.

Друг главен проблем на регион “Централен ", а и на останалите квартали е боклукът и потребността от навременното му транспортиране и непорочност.

Ще използваме технологиите в помощ на града ни. Пловдив ще бъде първият град в България, който ще има мъдро сметоизвозване.

Ще сложим датчици на контейнерите за боклуци, които ще подават информация по кое време би трябвало да бъдат изпразнени. Това е доста уместно за контейнерите за рециклируеми боклуци, както и за новите вградени контейнери, чиито брой би трябвало да пораства.

Така камионите ще обслужват контейнерите единствено когато това е належащо. Ще реагират навреме с изпразването им, тъй че да не се образуват сметища към тях. Също, ще се регистрират и заплащат курсове, които са действително уплътнени с работа, а не празни такива. Така сметосъбиращите камиони ще минават не по график, а когато е належащо. Градът ще бъде по-чист, с изхарчени по-малко обществени средства.

Пловдив - целогодишна дестинация за културен туризъм

Пловдив би трябвало да стане целогодишна туристическа дестинация. Туристите са извънредно значими за Пловдив, освен поради икономическия интерес от съществуването им, а и тъй като те допълват колорита му. Основна моя цел ще бъде да затвърдя Пловдив като дестинация за туризъм, за културен, кулинарен, фестивален, креативен, набожен туризъм.

В помощ на тази огромна концепция ще бъде построяването на нов мини " летищен терминал “ в центъра на града. Там ще има опция за чекиране на пасажери и багаж, табла с информация за полетите, туристическа информация и други От този терминал ще потеглят директни електробуси към Летище Пловдив.

Част от тези хрумвания, несъмнено могат да бъдат осъществени единствено в случай че успеем да се преборим за кмет на огромната община и болшинство в Оценка за съвместимост на изборите в неделя. Аз работя за цялостната победа на нашата коалиция в града, като персоналният ми принос за това е голяма част от управническата идея за Пловдив, която пиша към този момент шеста година.

Призовавам всички, които следят и осъзнават по какъв начин през последните десетилетия градът ни беше държан съзнателно настрана от модернизацията, прозрачността и развиването си, заради това, че ползите на ръководещите бяха по-скоро персонални, а не публични, да ни поддържат. Само с цялостна изборна победа можем да си отвоюваме свободата на града от хватката на зависимостите, и кръговете и да изпълним визионерската си идея за Пловдив като чист и съвременен град за хората.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР