Студенти от пловдивския филиал на Техническия университет, от Пловдивския университет

...
</TD
>Студенти от пловдивския филиал на Техническия университет, от Пловдивския университет
Коментари Харесай

Младежи от пловдивски университети се включват в инициативата Кутии на приятелството

Студенти от пловдивския филиал на Техническия университет, от Пловдивския университет " Паисий Хилендарски “ и доброволци на БЧК раздадоха през днешния ден дарове на всички пациенти в отделенията на Детска клиника към УМБАЛ “Св. Георги “. Играчки, книжки и лакомства получиха дребните пациенти, доста от които ще би трябвало да прекарат идните празници в болничното легло.

Магистърът по " Електротехника “ на ТУ Иван Палешников и неговата колежка Христиана Петкова от компетентност " Компютърни системи и технологии “ влязоха в функциите на Дядо Коледа и Снежанка, с което провокираха откровените усмивки на малчуганите. В раздаването на подаръците се включиха и доброволците от пловдивската конструкция на БЧК, както и младежи от Студентските препоръки на Техническия и Пловдивския университет.

" Кутии на другарството “ е обичайната коледна самодейност на БЧК-Пловдив, в която възпитаници събират дарове за децата, принудени да посрещнат празниците в болничните заведения. За първи път тази година самодейността среща поддръжка и от висшите образователни заведения.

" Решихме да се включим в акцията на БЧК без съмнение, тъй като считаме, че коледната магия може да сътвори знамение за болните деца, като върне усмивките им. Понякога щастието е най-хубавото лекарство “, показа ръководителят на Студентски съвет на Технически университет Гергана Иванова.

И описа че част от подаръците, събрани от студентите и преподавателите на ТУ, са дарени и на Комплекса за обществени услуги за деца и фамилии, а останалите ще бъдат раздадени на следващия ден в отделението по " Детска хирургия “ на УМБАЛ “Св. Георги “.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР