Стана ясно каква е цената на наема на . Информацията

...
</TD
>Стана ясно каква е цената на наема на . Информацията
Коментари Харесай

ОП Градини и паркове плаща 10 000 лв наем за робота косачка за 170 дка окосена площ

Стана ясно каква е цената на наема на. Информацията ни е предоставена от шефа, откакто отправихме особено запитване. Поводът, който е използвахме, е, по към 100 000 лв. единият.

, в който напомни на управлението на общината, а и на самото дружество, че сходни оферти за смяна в бюджета се прави при започване на годината, когато се образува план-сметката и планът, както и че към този момент са дадени 1 млн. лева за техника и 3,7 млн. лева от 10-милионния заем, очакван за модернизация на двете общински предприятия - " Градини и паркове " и " Чистота ".

Ето и отговорът на нашия въпрос какъв тъкмо е наемът на роботизираната косачка:

Косачката робот е наета против цена от 60 лв. за декар окосена повърхност. Направено е пазарно изследване за наемане на спомагателна високоефективна техника, с което да се помогне за по-бързото косене през май, когато поради изобилните превалявания тревата растеше доста бързо.

От общинското дружество регистрират, че косачката робот в действителност е оказала скъпа помощ. С нея са обработени 170 декара зелени площи, ситуирани в по-големи градски пространства. Спестена е и операцията по събиране на окосената трева, защото машината я нарязва на напълно ситно.

Простата сметка сподели, че от общинското дружество са платени 10 200 лв. за компанията, която е дала чартърен робота, който пък е окосил 170 дка терен.

Същевременно екипите на " Градини и паркове “ са били пренасочени към по-малките междублокови пространства. Благодарение на направените от общината вложения предприятието също разполага с съвременна техника. Една от скъпите придобивки е огромният трактор с мулчер, който и сега продължава да отстранява новоизбуяла растителност в коритото на Марица.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР