Споменът за патриарх Неофит не може да подмине Русе. Затова

...
</TD
>Споменът за патриарх Неофит не може да подмине Русе. Затова
Коментари Харесай

Да те кръсти дядо Неофит: Семейство от Русе разказва за срещите си с патриарха

Споменът за патриарх Неофит не може да подмине Русе. Затова в дните на респект към паметта му ще ви разкажем една персонална история. Преди да застане отпред на Българската православна черква, той е бил русенски митрополит. Едно от децата, получили Светото си кръщене персонално от неговите ръце тогава, е Борис - на 3 май 2005 година Какво е възприятието да си кръстен от дядо Неофит и какви мемоари пазят за него Борис и фамилията му?

" Това беше мой съзнателен избор, добре обмислен. Той бе духовникът, който желаех да вкара във вярата Борис ", споделя пред NOVA майката Росица Георгиева.

На религионите празници през годините Борис и духовният водач са се срещали постоянно. " Докато те с майка ми си говореха в митрополията, един часовник ми сграбчи вниманието. Тогава бях на 7 година Любезно помолих Дядо Неофит да ми го покаже, а той като разбра, че го харесах доста, и сподели " Това е от мен за теб ", спомня си момчето, което през днешния ден е на 20 година

Според майката от самото начало патриарх Неофит е участвал в живота на фамилията молитвено и духовно, като покровител пред Бога. " С избора му за патриарх се виждахме по-рядко, само че се чувахме по телефона. Срещахме се, когато пътувахме до София. Връзката му с Борис беше доста мощна, все питаше и пращаше поздрави ", разкри тя.

Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР