Служители на Второ РУ разследват сигнали за взломни кражби от

...
</TD
>Служители на Второ РУ разследват сигнали за взломни кражби от
Коментари Харесай

Русенски полицаи разследват две взломни кражби

Служители на Второ районно управление (на МВР) проверяват сигнали за взломни обири от заведение и от избено помещение в блок, научи Ruse24.bg . От ОДМВР-Русе оповестиха, че на 19 март в 03:50 часа е получен сигнал, посредством ЕЕН 112, за проникване в заведение на улица " Рига " в Русе. На адреса е изпратен дежурен екип служители на реда от Второ районно управление (на МВР), които са били посрещнати там от притежателя на комерсиалния обект.

Той обяснил на униформените, че за проникването са го уведомили чиновници на охранителната СОТ компания. Установено е, че стъкло от прозорец на лятната градина е демонтирано и хвърлено в близката тревна повърхност, а неостъклена част на вратата,  водеща към  вътрешността на заведението е счупена. От обекта липсвали сумата от 100 лв., кафемашина, бутилка алкохол, пакетчета инстантно кафе и питиета. Нанесената вреда се обяснява. По случая е стартирано досъдебно произвеждане и се проверява по отношение на закононарушение по член 195, алинея 1, т. 3 от  Наказателен кодекс.               

На 19 март във Второ районно управление (на МВР) е постъпил сигнал от притежател на жилище в блок на ул. " Лозен планина " в града, че на 16 март е открил разтрошаване и кражба от мазето си. По негови данни в помещението било проникнато след изваждане халка на катинара и от там липсвали електрически принадлежности и количка за тежки товари. Заявената вреда е в размер на към 510 лв..

По случая е ригистрирана кореспонденция и е стартирана работа от чиновници на Второ районно управление (на МВР) за осъществено закононарушение по чл.195, ал.1, т. 3 във вр.чл. 194, ал.1 от Наказателен кодекс.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР